Tussen de Haan en Brugge

Fietsroute 146785

Aangeboden door:

3199 12

Omschrijving

De Haan is van oudsher een echte toeristenstad. Vanwege de gunstige ligging aan de kust worden hier jaarlijks duizenden toeristen verleid om zon, zee en strand op te zoeken. Toch zijn er maar weinig dagjesmensen; de meerderheid heeft een vakantiehuisje in de buurt van deze badplaats. Er worden jaarlijks een paar grote evenementen georganiseerd zoals de zeewijding in Wenduine, de dag van de toerist, de Reuzenfeesten en de Vosseslagfeesten.

Brugge is de hoofdstad en de grootste stad van West-Vlaanderen, maar toch doet de sfeervolle stad kleinschalig aan. Schattige huisjes, historische straatjes en lieflijke pleintjes scheppen een authentieke sfeer. Zeldzaam in Europa is dat deze middeleeuwse binnenstad in zijn geheel is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Grachten verbinden de stad al eeuwenlang met de zee en heeft haar veel welvaart gebracht. Waar je in Brugge ook gaat of staat, je zult steeds opnieuw betovert raken van de aderen van de stad. Neem bijvoorbeeld de Rozenhoedkaai dat echte klasse uitstraalt als één van de vele tijdloze decors in Brugge. De middeleeuwse sfeer beslaat 430 hectare van het centrum.

Brugge is een belangrijk economisch centrum. Opvallend is dat de meeste werkgelegenheid niet in het toeristische centrum wordt geboden, maar dat veel mensen in de haven werken. Deze haven is goed ontsloten met de rest van de wereld; hij ligt centraal ten opzichte van andere Noordzeehavens en heeft goede verbindingen naar alle landen van continentaal Europa. Door een grote diepgang in de toegangsgeul en langs de kaaien kunnen veel soorten industriële schepen de haven bereiken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

78
78 (Blauwe Hoevelaan, 8420, De Haan, Flanders, Belgium)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

78
Jouw startpunt
Knooppunt 78
Blauwe Hoevelaan
8420 De Haan
Plan route naar startpunt

Tramstationnetje

Koninklijk Plein
8420 De Haan

Parking zwembad Wenduine

Graaf Jansdijk
8420 De Haan

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 146785 | Toegevoegd op 2-5-2014 | Laatst gewijzigd op 5-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding