Langs de kust tussen Oostende en Blankenberge

Fietsroute 146784

Aangeboden door:

2370 20

Omschrijving

De kustlijn van de Belgische Noordzee is één van de grootste toeristische regio’s van België. Verschillende steden bestrijken de kuststook en staan met elkaar in verbinding. Zandstranden zijn er een groot goed. Op sommige plekken komen duingebieden, maar ook slikke- en schorregebieden voor. In de duinengordel tussen de Franse grens en Westende-bad vind je de breedste duinen langs de Vlaamse kust, maar tussen Westende en Oostende zie je nog maar weinig duingebieden. Hier zijn de steden opgerukt die de Vlaamse kust, hoewel je landinwaarts af en toe nog wel duinen ziet. Deze zijn echter erg schaars, want de bruisende steden domineren hier de kuststrook.

Tussen Oostende en Blankenberge komen er juist weer langere aaneengesloten duinzones voor. Hier is zelfs nog een restant van een paraboolduin terug te vinden. Het is heerlijk om wat kilometers te maken langs de kustlijn van Blankenberge naar Oostende, om zo uit te waaien en te genieten van de schitterende vergezichten over zee. De geschiedenis van Oostende gaat terug tot in de negende eeuw, wanneer de eerste sporen van bewoning worden gevonden. Vissers leefden van wat de zee hen te bieden had en schaapherders hoedden hun dieren over de velden. In 814 werd het toenmalige nietige dorpje geschonken aan de abdij van Sint-Bertinus in Sint-Omaars, maar in 1267 kreeg het plaatsje Oostende eigen stadsrechten. Desondanks had Oostende toen geen muren, vestingen of bolwerken om vijanden te weren.

In 1372 werd de stad versterkt met palissades, maar uiteindelijk verloor het stadje het van een onverwoestbare vijand en moesten inwoners een groot deel van Oostende afstaan aan voortdurende overstromingen en zware stormen. Na een laatste, grote overstroming werd de stad in 1447 voor een groot gedeelte verplaatst en kwam Oostende verder van de zee af te liggen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Duinenstraat, 8450, Bredene, West-Vlaanderen, België
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt
Duinenstraat
8450 Bredene
Plan route naar startpunt

Stationsplein
8400 Oostende

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 146784 | Toegevoegd op 2-5-2014 | Laatst gewijzigd op 5-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding