Van Nieuwpoort langs de kust naar Oostende

Fietsroute 146772

Aangeboden door:

1827 19

Omschrijving

Bezoek twee prachtige kustplaatsen in België en waai lekker uit met het geluid van de branding op de achtergrond. De route neemt je mee vanaf het plaatsje Nieuwpoort naar Oostende. De geschiedenis van Oostende gaat terug tot in de negende eeuw, wanneer de eerste sporen van bewoning worden gevonden. Vissers leefden van wat de zee hen te bieden had en schaapherders hoedden hun dieren over de velden. In 814 werd het toenmalige nietige dorpje geschonken aan de abdij van Sint-Bertinus in Sint-Omaars, maar in 1267 kreeg het plaatsje Oostende eigen stadsrechten. Desondanks had Oostende toen geen muren, vestingen of bolwerken om vijanden te weren. In 1372 werd de stad versterkt met palissades, maar uiteindelijk verloor het stadje het van een onverwoestbare vijand en moesten inwoners een groot deel van Oostende afstaan aan voortdurende overstromingen en zware stormen. Na een laatste, grote overstroming werd de stad in 1447 voor een groot gedeelte verplaatst en kwam Oostende verder van de zee af te liggen. Nieuwpoort zelf heeft een gezellige oude jachthaven waar prachtige jachten voor anker liggen, maar er zijn nog veel meer leuke bezienswaardigheden, zoals het in de Vlaamse renaissancestijl gebouwde stadhuis, een vismijn, een historisch sluizencomplex dat voor de afwatering van de polders zorgt (Ganzepoot) en verschillende monumenten en standbeelden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

7
7 (Pieter Deswartelaan, 8620, Nieuwpoort, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

7
Jouw startpunt
Knooppunt 7
Pieter Deswartelaan
8620 Nieuwpoort
Plan route naar startpunt

Watersportlaan
8620 Nieuwpoort

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Tom

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 146772 | Toegevoegd op 2-5-2014 | Laatst gewijzigd op 16-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding