Van Kwadendamme naar Goes

Fietsroute 146768

Aangeboden door:

3654 29

Omschrijving

Geen woeste natuur in Zuid-Beveland, maar keurig aangelegde polders met strakke akkerlanden die gebruikt worden voor de landbouw en de fruitteelt. Op het schiereiland tussen de Ooster- en Westerschelde heeft men de strijd van het wassende water gewonnen en wordt het vruchtbare land dankbaar bewerkt. In de 3e en 4e eeuw bestond dit deel van Zeeland nog niet en lag het gebied onder water, maar vanaf de Middeleeuwen werd het gebied stukje bij beetje ingepolderd en de bevolking die er woont, kan uitstekend leven van de landbouw en de visserij. In 1530 tijdens de Sint-Felixvloed en in 1570 tijdens de Allerheiligenvloed eist het water een groot deel van het land terug, maar de bekendste overstroming is de Nederlandse geschiedenis is ongetwijfeld de Watersnoodramp van 1953. Hierbij kwam het oostelijke deel van Zuid-Beveland onder water te staan. Het schiereiland heeft veel baat gehad bij de aanleg van de Deltawerken, die Midden-Zeeland voor de rest van Nederland beter ontsloten. Een leuke stad om te bezoeken is Goes. In de tiende eeuw ontstond Goes als een klein dorpje aan de rand van een kreek, maar het inwoneraantal groeide in rap tempo. De welvaart van de stad kwam vooral door de lakennijverheid en de zoutwinning. Door de snelle groei kreeg Goes in 1405 stadsrechten. In 1417 werd de stadsgracht gegraven en werden de stadsmuren opgetrokken. Grote rampen heeft Goes niet gekend. De stad kwam redelijk ongeschonden door beide Wereldoorlogen en had ook geen last van de Watersnoodramp. Er staan nog veel oude gebouwen in Goes, zoals het vijftiende-eeuwse, in Gotische stijl gebouwde stadhuis aan de Markt, de Grote of Maria Magdalenakerk uit 14233 en veel oude poortjes, pleinen en straten, maar ook de historische wallen en vestes rond de binnenstad. 

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

78
78 (Bosseweide, 4431AH, Borsele, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

78
Jouw startpunt
Knooppunt 78
Bosseweide
4431AH Borsele
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Pietersweg
4431GA Borsele

goes

Stationsplein
4461HP Goes

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

In de Bakkerij

In de Bakkerij

Fietscafe

Welkom bij In de Bakkerij!!! Omdat het ook gewoon leuk is ‘In...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Fer

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 146768 | Toegevoegd op 2-5-2014 | Laatst gewijzigd op 5-6-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding