Kemmel, Loker en Nieuwkerke

Fietsroute 146584

Aangeboden door:

956 4

Omschrijving

Deze fietstocht is een ronde door het Vlaamse Heuvelland, vlakbij de grens met Frankrijk. Hij voert je door een gebied met beboste heuveltoppen, glooiende hellingen en uitgestrekte akkers. Onderweg fiets je door vriendelijke Vlaamse plaatsjes.

Het West-Vlaamse Heuvelland ligt op de grens van de Belgische provincie West-Vlaanderen en het Franse Noorderdepartement, tussen de rivieren de IJzer en de Leie. Dit dunbevolkte gebied wordt gekenmerkt door de vele heuvels met beboste heveltoppen. Af en toe is het er dus even flink doortrappen, om daarna weer te genieten van de afdaling met de wind in het gezicht. Je fietst langs de Kemmelberg, van 156 m hoog. Dit is het hoogste punt in de provincie. De bossen worden er vanwege de zompige, moerassige bodem doorkruist met vele beekjes. In het voorjaar kleuren boshyacinten de flanken van de heuvels purper. Domein De Warande bestaat uit een park van 16 ha met een kasteel. In het park kun je al wandelend genieten van de vele loofbomen, het vijvertje dat gevoed wordt door de Kasteel- of Willebeek en het St.-Laurentiusbronnetje met heilzaam water tegen oogpijn en brandwonden. Het neorenaissance kasteel is gebouwd in 1925. Het imposante kasteel is tegenwoordig in gebruik als gemeentehuis.

Een van de dorpen op je weg is Kemmel, dat in de lijst staat van 50 mooiste dorpen van Vlaanderen. Verder doe je de plaatsen Loker, Dranouter en Nieuwkerke aan. Prachtige bezienswaardigheid in Nieuwkerke is de romaanse Onze-Lieve-Vrouwkerk. Deze imposante, driebeukige kerk werd meerdere malen door protestantse geuzen in brand gestoken, maar steeds weer opgebouwd. In het dorp liggen ook vier Britse militaire begraafplaatsen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

92
92 (West-Vlaanderen, 8953, Heuvelland, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

92
Jouw startpunt
Knooppunt 92
West-Vlaanderen
8953 Heuvelland
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum Het Heuvelland

Sint-Laurentiusplein 1
8950 Heuvelland
+32 (0)57 45 04 55
Stuur een mail

Rue de la Munque
7780 Komen-Waasten

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Warandepark: kasteel en speelplek

Warandepark: kasteel en speelplek

Kasteel

Het domein De Warande vormt een 16 ha groot park met een kaste...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 146584 | Toegevoegd op 1-5-2014 | Laatst gewijzigd op 24-1-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding