Richting Knokke en terug door de natuur

Fietsroute 145447

Aangeboden door:

3245 34

Omschrijving

Uitvalsbasis voor je fietstochtjes is Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder, In Knokke kun je al snel een terrasje pikken. Valt het weer even tegen dan kun je hier ook heel aardig shoppen. In Knokke zijn alle grote merken te vinden zijn maar ook veel chique boetiekjes. Echt shop til you drop, want de winkels zijn alle dagen van de week open. Neem wel je creditcard mee, want goedkoop is het niet. Is je budget niet helemaal toereikend, ga dan heerlijk mensen kijken – je zou haast vergeten dat je hier in een badplaats bent, met al die opgetutte dames!

Vervolgens rijd je over een mooie landelijke route naar het oude vestingstadje Sluis, dat ontstond toen natuurgebied het Zwin begon te verzanden. Daardoor werd de rechtstreekse verbinding met handelsstad Brugge geblokkeerd en kreeg Sluis de kans op verder op te bloeien. Sluis werd de belangrijkste voorhaven van Brugge en door de strategische ligging werd de stad, die in 1290 stadsrechten kreeg, in 1392 een vestingstad. Driehonderd jaar, en vele veldslagen verder, werd Sluis van minder groot belang, maar geen enkele veldslag was zo verwoestend als het geallieerde bombardement op 11 oktober 1944, dat Sluis reduceerde tot een rokende puinhoop waarin 61 inwoners de dood vonden. Na de Tweede Wereldoorlog werd de stad herbouwd, in traditionalistische stijl. De omwalling is intact gebleven en het kleine gezellige, historische centrum werd in ere hersteld. Vlaak voor je startpunt en op een steenworp van de Vlaamse kust ligt Lissewege. Hier moet je echt nog een keertje afstappen. Lissewege wordt ook wel het witte dorp genoemd, want de huisjes in het oude dorpscentrum zijn sinds eeuwen wit geschilderd. De imposante 13de eeuwse kerk O.-L.-Vrouw bezoeking torent hoog boven de polders en is op zich al een reden om het dorp te bezoeken. De oude huizen langs het pittoreske oude Vaartje zijn getuigen van lang geleden.

In het Bezoekerscentrum ‘De oude pastorie’ houden meer dan 120 heiligen de wacht in hun eigen museum. En net buiten het dorpscentrum staat de grootste middeleeuwse opslagschuur van Europa in de voormalige cisterciënzerabdij Ter Doest. Als extraatje krijgt de bezoeker er tijdens de zomermaanden in Lissewege nog een gratis openluchttentoonstelling boven op.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder (Kuiperscheeweg, 8370, Blankenberge, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder
Kuiperscheeweg
8370 Blankenberge
Plan route naar startpunt

Pluvierstraat
8000 Brugge

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Watertoren

Watertoren

Watertoren

Torenachtig gebouw met bovenin een waterreservoir of watertank

Meer informatie
Geen foto van Agrimuda Streeklandbouwmuseum

Agrimuda Streeklandbouwmuseum

Museum
Geen foto van Heist Hoog

Heist Hoog

Vuurtoren

De Hoge vuurtoren van Heist vormde tot 1977 samen met de Lage ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 145447 | Toegevoegd op 24-4-2014 | Laatst gewijzigd op 5-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding