Van Wenduinen genieten door de natuur

Fietsroute 145444

Aangeboden door:

1641 21

Omschrijving

Bredene is populair bij kampeerders. Meer dan dertig campings zijn op het grondgebied van Bredene terug te vinden. Het zal je dan ook niet verbazen dat ook deze plaats haar inkomsten vooral uit het toerisme haalt. Bredene is uniek aan de kust, omdat ze geen zeedijk heeft, maar een ononderbroken duinenrij. De Bredene-Duinen zijn dan ook een belangrijke toeristische trekpleister en er komen jaarlijks veel toeristen genieten van dit prachtige stukje natuur.

Een leuke stop tijdens je fietstocht is het Heemkundig museum Turkeyenhof. In deze oude hoeven waan je je even terug in de tijd. Het oude Bredene en zijn omgeving komen hier bijna tot leven. Allerlei Gallo-Romeinse vondsten en oude gebruiksvoorwerpen worden tentoongesteld en er is een zeer uitgebreide collectie Noordzeeschelpen te vinden, die de trots van de kustplaats vormt. Je vindt hier langs de kust veel mooie huizen in die echte badplaatsarchitectuur, maar De Haan is echt een pareltje. Hier vind je bijna alleen maar villa’s uit de ‘Belle Epoque’. Eind 19e eeuw werd hier een mooi villapark aangelegd – met beleid, want in het plan van de stadsplanner moesten de duinen behouden blijven. Een daar plukken we nu nog de vruchten van. Waar je op veel plaatsen langs de Belgische kust een wildgroei aan beton tegenkomt, is De Haan een prachtig ouderwets kustplaatsje gebleven. Echt even afstappen dus!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parking zwembad Wenduine (Graaf Jansdijk, 8420, De Haan, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parking zwembad Wenduine
Graaf Jansdijk
8420 De Haan
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder

Kuiperscheeweg
8370 Blankenberge

Tramstationnetje

Koninklijk Plein
8420 De Haan

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Heidekapel

Heidekapel

Kapel of kruis

De hoeksteen van de samenleving in oude en moderne tijden zijn...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Martin , Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 145444 | Toegevoegd op 24-4-2014 | Laatst gewijzigd op 5-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding