Door duinen en het havengebied van Brugge

Fietsroute 145433

Aangeboden door:

1990 15

Omschrijving

Door Heist-aan-Zee fiets je naar Zeebrugge. Dit is het havengebied van de stad Brugge die 12 km landinwaarts ligt en met zijn haven wordt verbonden door het Boudewijnkanaal. De vuurtoren Heist Hoog of de Hoge vuurtoren van Heist vormde tot 1977 samen met de Lage vuurtoren van Heist een lichtlijn voor de haven van Zeebrugge. De betonnen toren is verfraaid met Jugendstilelementen en baksteenmotieven. Blankenberge was van oorsprong een vissersdorp waar ook het loodswezen belangrijk was. In de 19e eeuw werd het een badplaats door de komst van het Engelse toerisme. In 1838 verschenen er badcabines op het strand. Er kwam een houten zeedijk, hotels en een spoorlijn naar Heist en Brugge. Nu is Blankenberge een van de belangrijkste badplaatsen aan de Belgische kust, met als blikvanger de 350 meter lange pier van Blankenberge, gebouwd in 1933. Tussen Blankenberge, Wenduine, Nieuwmunster en Zuienkerke ligt natuurreservaat de Uitkerkse Polders met zijn weilanden met drinkpoelen, grachten en rietkragen. Het is het belangrijkste weidevogelgebied van Vlaanderen. In de lente vind je er honderden baltsende weidevogels als de grutto, kievit, kluut, tureluur en scholekster. 's Winters vinden de grauwe gans, kleine rietgans en kolgans er hun vaste stek. Het is een landschap met laaggelegen zilte graslanden - waar brak water aan de oppervlakte opborrelt – en hoger gelegen vette graslanden: de ingrediënten voor een uniek ecosysteem met bijzondere planten en dieren. Je fietst tot aan Brugge. In het havengebied volg je het Boudewijnkanaal, dat Brugge verbindt met zijn haven Zeebrugge. Het Boudewijnkanaal werd gegraven tussen 1896 en 1905. Het is zo'n 12 kilometer lang en ligt in zijn geheel binnen de stadsgrenzen van Brugge. Geniet er langs het water van de magistrale aanblik van de vele windturbines: de pioniers van de duurzame energie. Je route eindigt in Knokke-Heist, een van de bekendste badplaatsen van België. Het is een populaire vakantiebestemming, want je vindt er maar liefst 12 kilometer zandstrand. In Knokke-Heist kun je heerlijk winkelen in talloze boetiekjes, je onderdompelen in beeldende kunst in de vele galeries en genieten van de culinaire tradities van de Noordzeekust in een van de honderden restaurants die de plaats rijk is.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Rubensplein (Zeedijk Heist, 8300, Knokke-Heist, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Rubensplein
Zeedijk Heist
8300 Knokke-Heist
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels369.png

Velotel

Hotel

Vanuit het hotel Velotel ben je binnen een oogwenk in het sfee...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Heist Hoog

Heist Hoog

Vuurtoren

De Hoge vuurtoren van Heist vormde tot 1977 samen met de Lage ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 145433 | Toegevoegd op 24-4-2014 | Laatst gewijzigd op 12-11-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding