De duinen en de polders tussen Oostende en Uitkerke

Fietsroute 145371

Aangeboden door:

1833 18

Omschrijving

Deze route wijst je door de duinen en door het prachtige natuurlandschap van de Uitkerkse Polder Je fietst van De Haan naar Bredene-aan-Zee. Bredene heeft geen zeedijk, maar een ononderbroken duinenrij. Het is een populaire plaats onder kampeerders: in het prachtige duinengebied van de gemeente Bredene vind je maar liefst 30 campings. In Bredene kun je een bezoek brengen aan Heemkundig Museum Turkeyenhof, gewijd aan de geschiedenis van Bredene en omgeving. De museumhoeve bestaat uit een woonhuis, bakhuis, schuur, wagenkot en hondenhok. Je kunt er Gallo-Romeinse vondsten, oude gebruiksvoorwerpen, schelpen en fossielen bewonderen, opgevist langs de Vlaamse kust. Vuurtoren Lange Nelle is de vuurtoren van Oostende, een van de vier nog werkende vuurtorens aan de Belgische kust. De ranke vuurtoren met zijn opvallende blauw-witte kleuren steekt 65 meter boven de zee uit en telt 324 treden. Je fietst door het havengebied van Oostende en wisselt de bebouwing daarna weer af voor prachtig natuurlandschap in natuurreservaat de Uitkerkse Polders. Dit grootste natuurgebied van West-Vlaanderen bestaat uit weilanden met drinkpoelen, vele grachten en fraaie rietkragen. Het is een belangrijk weidevogelgebied. In de lente vind je er honderden baltsende weidevogels als de grutto, kievit, kluut, tureluur en scholekster. 's Winters vinden de grauwe gans, kleine rietgans en kolgans er hun vaste stek. Het is een landschap met laaggelegen zilte graslanden - waar brak water aan de oppervlakte opborrelt – en hoger gelegen vette graslanden: de ingrediënten voor een uniek ecosysteem met bijzondere planten en dieren.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parking zwembad Wenduine (Graaf Jansdijk, 8420, De Haan, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parking zwembad Wenduine
Graaf Jansdijk
8420 De Haan
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder

Kuiperscheeweg
8370 Blankenberge

Tramstationnetje

Koninklijk Plein
8420 De Haan

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Heemkundig Museum Turkeyenhof

Heemkundig Museum Turkeyenhof

Museum
Vuurtoren Lange Nelle-Oostende

Vuurtoren Lange Nelle

Vuurtoren

De Lange Nelle in Oostende is een van de vier nog werkende vuu...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 145371 | Toegevoegd op 23-4-2014 | Laatst gewijzigd op 24-9-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding