Oranjefietsroute Markelo-Diepenheim-Delden

Fietsroute 145330

Aangeboden door:Oranje Routes

6113 13

Omschrijving

De rijke cultuurhistorie van de Hof van Twente weerspiegelt zich o.a. in een reeks kastelen (havezaten) met prachtige tuinen, de deels toegankelijk zijn. Ook Markelo maakt deel uit van de Hof: het is een van de oudste dorpen van Twente met glooiende essen en intieme buurtschappen (Stokkum) en... de spreekwoordelijke band met de Oranjes. Kortom, je bent in een van de landschappelijk best bewaarde gebieden van Nederland waar veel aandacht is voor streekproducten als asperges, wijn, mosterd, forel enz. Diepenheim is de belangrijkste 'kastelenregio' van Overijssel. De Zes kastelen Fietsroute is er dan ook niet voor niets. Ook het kleine 'stedeke' Diepenheim onderhoudt goede relaties met het Nederlandse vorstenhuis. Dat begon al eind 16e eeuw toen prins Maurits tijdens zijn veldtocht door de Achterhoek en Twente enkele dagen verbleef in het Haghuis, waar thans het Oranjemuseum is gevestigd. In de Gouden Eeuw is Hans Willem Bentinck van Huis te Diepenheim kamerheer en adjudant van koningstadhouder Willem III. Verder is Diepenheim bekend om zijn vele galeries, de romantische watermolen uit 1169 en wandelroutes. Wie Delden zegt zegt Twickel, maar ook het Zoutmuseum en de maandelijkse streekmarkt. Ooit was Delden een vestigingsstadje met twee stadspoorten. De oude Blasiuskerk is een 15/16e eeuwse hallenkerk met een romaanse voorganger uit de 12e eeuw. Gezellig is het rondom de stadspomp, die de burgerij in 1894 aan de toenmalige baron Van Heeckeren schonk. Deze liet de stad in dat jaar op de waterleiding aansluiten. Uit 1894 dateert ook de karakteristieke watertoren, gebouwd in neo-renaissance stijl. Dit is slecht een etappe uit de Oranjefietsroute. Bestel de volledige Oranjefietsroute op shop.hofvantwenteinfo.nl. Meer informatie vind je op www.oranjefietsroute.nl.
Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

12
12 (7241, Lochem, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

12
Jouw startpunt
Knooppunt 12
7241 Lochem
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Prins Bernhardweg
7241DH Lochem

Treinstation Lochem

Stationsplein 1
7241 DB Lochem

VVV Lochem

Markt 2
7241 AA Lochem
0573 25 18 98
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 145330 | Toegevoegd op 23-4-2014 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding