Utrecht Tourroute - Le Grand Départ - 1ste etappe Le Tour De France 2015

Fietsroute 144712

Aangeboden door:

7363 54

Omschrijving

Fietsen door de Utrechtse binnenstad en toegejuicht worden door een paar honderdduizend mensen: wat zou dat toch een machtig gevoel moeten geven. Op 4 en 5 juli 2015 is Utrecht fietshoofdstad van de wereld. De tweede etappe van de Tour de France kan ook nu al worden uitgeprobeerd.

Deze fietstocht volgt het begin van de tweede etappe van de Tour de France, met de start aan de Croeselaan. Voor een peloton van pak ’m beet 180 man is fietsen door het centrum van Utrecht best krap, maar wees gerust: de afspraak is dat het officiële startschot pas bij ’t Goylaan wordt gelost. Tot die tijd wordt er geneutraliseerd gefietst. De wielrenners blijven dus bij elkaar en zullen niet met 45 kilometer per uur of harder voorbij knallen. Het geeft ze zelfs de mogelijkheid om even om zich heen te kijken.
Via de Vondellaan en de Bleekstraat voert de tocht langs alle mooie plekken die de Utrechtse binnenstad te bieden heeft: van het Oudkerkhof en de Ganzenmarkt tot het Janskerkhof en de Maliebaan. Er wordt zelfs onder de Domtoren gefietst. Het schijnt dat Tourbaas Prudhomme definitief voor Utrecht koos toen hij het Domcarillon de Marseillaise hoorde spelen…

De fietstocht gaat in westelijke richting, naar Leidsche Rijn, de grootste nieuwbouwlocatie van het land. Waar de tweede etappe eindigt, is nog niet bekend. De Tour de France heet echter niet voor niks Tour de France, dus de kans is bijzonder groot dat het profpeloton na Leidsche Rijn richting zuiden koerst. 

Deze fietstocht gaat verder in noordwestelijke richting, naar Breukelen. Na de historische binnenstad en de nieuwbouw van Leidsche Rijn is het tijd voor lammetjes, appelbloesem, knotwilgen en vrolijke koeien: het buitengebied.

Het eerste dorp is Haarzuilens, vooral bekend van Kasteel De Haar. Na Haarzuilens volgen buurtschappen en Breukelen, en daarna gaat het verder langs de meanderende Vecht, in de richting van Maarssen. Er valt genoeg te zien onderweg: van passerende boten tot buitenplaatsen met de zo kenmerkende theehuisjes. Langzamerhand komt de 112 meter hoge Dom, icoon van de stad, weer in zicht.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

3521BS, Utrecht, Utrecht, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Utrecht
3521BS Utrecht
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Zoomstraat
3521CN Utrecht

utrecht centraal

Spoor 5
3511CB Utrecht

VVV Utrecht

Servetstraat
3512JC Utrecht
0900 128 87 32
Stuur een mail

Oplaadpunt

Koeriersterlaan
3526KH Utrecht

Bezoekerscentrum Amelisweerd

Koningslaan
3981HD Bunnik

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 144712 | Toegevoegd op 18-4-2014 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding