Nieuwpoort, De Panne en Veurne

Fietsroute 144427

Aangeboden door:

1919 27

Omschrijving

Deze route langs de Noordzee in het Belgische kustgebied voert door open poldervlaktes bespikkeld met kleine dorpjes en oude kapelletjes. 

Je fietst door Nieuwpoort, waar de rivier de IJzer uitmondt in de Noordzee, en vervolgens door Oostduinkerke. Deze badplaats in de duinen is de enige plaats ter wereld waar nog te paard garnalen worden gevangen, zoals het tot in het midden van de twintigste eeuw gedaan werd. De paardenvissers zijn erkend als Vlaams cultureel erfgoed. Er worden in Oostduinkerke ook nog steeds met mankracht garnalen gevangen met sleepnetten. Koksijde is bekend om haar ligging in de duinen.

In natuurreservaat de Hoge Blekker vind je het hoogste duin van de Belgische kust, van zo'n 33 meter. Bij De Panne draai je landinwaarts. De Panne is de meest westelijke plaats van België en de meest zuidelijke badplaats aan de Belgische Kust. Vanaf de tweede helft van de 19e eeuw werd De Panne van een vissersdorp steeds meer een toeristische badplaats. Nu komen er ook veel bezoekers af op het populaire attractiepark Plopsaland.

Je fietst via Veurne weer terug naar het startpunt van je route. Veurne ligt in een voormalig zoutwinningsgebied. Het was al in de 9de eeuw een vestingstad, die in de 14de eeuw werd omwald. De gotische gebouwen rond de Grote Markt dateren uit de 13e eeuw, toen de lakenhandel Veurne rijkdom bracht. Je vindt in het Vlaamse stadje ook veel 17de-eeuwse gebouwen in regionale renaissancestijl, gebouwd in de Spaanse periode.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

10
10 (Uniebrug, 8620, Nieuwpoort, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

10
Jouw startpunt
Knooppunt 10
Uniebrug
8620 Nieuwpoort
Plan route naar startpunt

Waternekkersplein

Rattevallestraat
8430 Middelkerke

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 144427 | Toegevoegd op 16-4-2014 | Laatst gewijzigd op 23-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding