Over de Hoog Buurlose Heide

Fietsroute 144270

Aangeboden door:

7247 141

Omschrijving

Deze route neemt je mee door de bossen van de Veluwe en over de Hoog Buurlose Heide. Langs de zandverstuivingen en heidevelden moet je stevig doortrappen om het glooiende landschap te bedwingen. Maar als je dan naar beneden rijdt en onder een dak van naalden en loofbladeren verdwijnt, is het dubbel zo hard genieten. Kleine dorpjes en nederzettingen geven je tocht extra cachet. Net voor je de bossen inrijdt, passeer je boven Beekbergen de Ruitersmolen. In deze watermolen zat vroeger een papiermakerij. Op de zolder van de molen is hier een expositie over ingericht. Later werd de molen gebruikt voor het malen van koren. In Hoog Buurloo staan van oudsher een paar woonhuizen en twee schaapskooien. Het cirkelvormige gebied is omgeven door beukenlanen, eiken- en beukenbossen en wildwallen. Eeuwenlang werd in deze nederzetting eikenhout gehakt voor de leerlooierij en werden er schapen gehouden. Het gebied wordt nu door Staatbosbeheer beheerd om die cultuurhistorische elementen te helpen bewaren. Schapen grazen er ook nog steeds: de schaapskooien dienen als nachtverblijf voor de kuddes. Wees dus niet verrast als je op de Hoog Buurlose Heide op een kudde grazende schapen stuit. Daarnaast kan je, met name vroeg in de ochtend of rond de schemering, ineens oog in oog staan met een edelhert of een wild zwijn. Ook reeën, vossen en andere viervoeters zie je misschien wegschieten tussen de bomen. De route start en eindigt bij Best Western Hotel De Veluwe in Beekbergen. Dit sfeervolle hotel ligt op een privépark van maar liefst 18 hectare bosgrond, midden in de Veluwse bossen en tegelijkertijd dicht bij de A50. Bij mooi weer kun je hier op het terras genieten van een lunch, aperitief of borrel. In restaurant Smaakmakers kun je heerlijk dineren. Het hotel biedt twee fietsarrangementen met overnachting in een stijlvolle kamer. Eventueel kun je hierbij gebruik maken van een huurfiets. Ideaal als je ook route 144272 wil rijden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Princess Hotel Beekbergen (Schalterdalweg, 7361TK, Apeldoorn, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Princess Hotel Beekbergen
Schalterdalweg
7361TK Apeldoorn
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Beekbergerweg
7371EW Apeldoorn

Bezoekerscentrum Open Erf-De Groote Modderkolk

Vrijenbergweg
7371AA Apeldoorn

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Schaapskooi

Schaapskooi

Schaapskooi

Prachtig oud Hollandsch landschapskenmerk waar schapen in verv...

Meer informatie
Geen foto van Ruitersmolen

Ruitersmolen

Waterradmolen

Molens aangedreven met zuivere natuurkracht van beken en strom...

Meer informatie
Geen foto van Schaapskooi

Schaapskooi

Schaapskooi

Een schaapskooi dient als nacht- en winterverblijf voor een sc...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Yongan, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 144270 | Toegevoegd op 14-4-2014 | Laatst gewijzigd op 5-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding