Vanuit Kleit (Maldegem) een bezoek aan Brugge

Fietsroute 142578

Aangeboden door:

3806 34

Omschrijving

Het imposante neogotische Kasteel Ryckevelde is gebouwd in 1929. Het domein Ryckevelde is 120 ha groot. Een deel van het gebied is militair domein en de bossen zijn deels beschermd natuurgebied. Je vindt er bossen, heiderestanten en een binnenduin of landduin: het Wit Zand of de Schobbejakshoogte. Ook is er een Heemtuin, een loofbos met streekeigen soorten. Op de oude noodlandingsbaan staat de oudste boom van de streek, die de naam 'Dikke Bertha' draagt. Het robuust ogende Male is een burcht uit de 12e eeuw, hoewel er in de 9e eeuw al een motteburcht op deze plek heeft gestaan als verdediging tegen de Vikingen. In de loop van de eeuwen is het kasteel meerdere malen verwoest, weer opgebouwd en van eigenaar verwisseld. Vanaf 1954 vestigde de Sint-Trudoabdij zich in het kasteel. De slottoren van nu stamt uit de 16e eeuw en een van de bijgebouwde vleugels uit de 17e eeuw. Je fietst door naar het schilderachtige Brugge. Het historische stadscentrum van Brugge is als middeleeuwse stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De binnenstad is prachtig bewaard gebleven, met vele neogotische gebouwen uit de 19e eeuw. Het is echt een stad om in thuis te komen en eens lekker de tijd te nemen om rond te kijken. Voor de liefhebbers van shoppen zijn er vele markten en winkeltjes en de bourgondiers kunnen er terecht in de talloze restaurantjes en op de gezellige terrassen. Dit alles tegen het decor van een schitterend stadsbeeld vol schilderachtige straatjes, historische panden en romantische kanalen. Een fietsbestemming bij uitstek!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

11
11 (Holleweg, 9990, Maldegem, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

11
Jouw startpunt
Knooppunt 11
Holleweg
9990 Maldegem
Plan route naar startpunt

Sportstadion De Waele

Bloemestraat
9990 Maldegem

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Domein Ryckevelde

Domein Ryckevelde

Kasteel

Het neogotische kasteel van Ryckevelde is een vrij jong kastee...

Meer informatie
Geen foto van Het kasteel van Male

Het kasteel van Male

Kasteel

Deze burcht was ooit de woonplaats van de graven van Vlaandere...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Routenummers kloppen niet"

 geplaatst op:

Al 4 routes gevolgd en geen enkele die klopt.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 142578 | Toegevoegd op 31-3-2014 | Laatst gewijzigd op 22-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding