Ontdek Almelo

Fietsroute 142195

Aangeboden door:

4084 25

Omschrijving

Unieke bezienswaardigheden, gezellig centrum en schitterende natuurgebieden: dat is wat je te wachten staat tijden de ‘Ontdek Almelo’ fietsroute. In deze route ontdek je Almelo en omgeving in een tocht van 45,9 km die start en eindigt bij het VVV kantoor die gevestigd is in het centrum van Almelo. Binnen deze fietsroute zijn er verschillende bezienswaardigheden en mooie plekjes om even te rusten en te genieten van het indrukwekkende omgeving. Na z’n 22 km bevindt zich aan de linkerzijde galerie en beeldentuin ’t Vossenveen. Elk seizoen geeft de beeldentuin een verrassend aanzicht. Of het nu zomer of winter is, de tuin nodigt uit voor een heerlijke wandeling. De beeldentuin is vrij van entree. Aan de Markgravenweg (26 km) vindt het erf 'De Boderie' plaats. Een pluimveebedrijf waar je naast overnachten ook prima terecht kunt voor een lekker bakkie koffie met taart of smullen van een lekkere uitsmijter van eigen kippen. Daarnaast hebben ze een boerderijwinkel waar je diverse producten kunt kopen. Als je weer terug fietst richting het centrum van Almelo kom je lang Huize Almelo. Dit is een havezate die het centrum van de heerlijkheid Almelo vormde. Verderop aan het begin van de Boddenstraat staat aan de rechterzijde de Sint-Georgiusbaseliek. Rond de 40 km van de fietsroute kom je halverwege de Nieuwstraat aan de rechterzijde korenmolen 'De Hoop' tegen. Regelmatig draaien de wieken om de molenstenen het graan te laten malen. Is er geen wind dan kan er elektrisch gemalen worden. In de molen is een winkeltje waar diverse meelproducten te koop zijn en een tentoonstelling: ‘Van akker tot bakker’. Tot slot komt de fietsroute langs stadsboerderij 'Beeklust'. Hier ligt een prachtig stukje Almelo, waar stad, park en platteland elkaar ontmoeten. Op deze stadsboerderij worden verschillende boerderijdieren gehouden. Daarnaast heeft de boerderij een winkel, terras en is er een speeltuin aanwezig.

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Het Baken, 7607AA Almelo, Overijssel, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Almelo
Het Baken
7607AA Almelo
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Het Baken
7607AA Almelo

Treinstation Almelo

Stationsplein 1
7607 GD Almelo

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 142195 | Toegevoegd op 27-3-2014 | Laatst gewijzigd op 2-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding