Ontdek Almere en de stadsbossen per fiets

Fietsroute 141967

Aangeboden door:

4172 27

Omschrijving

Almere is een echte fietsstad met vrijliggende fietspaden waar je in alle rust overheen kunt fietsen zonder een auto tegen te komen. Zo kun je ongestoord genieten van architectuur, stadsparken, gezellige strandjes en bijzondere natuurgebieden vanaf je pedalen. Je fietst onder andere door een bosgebied, wat je misschien niet zou verwachten op Flevoland.

Langs het Weerwater
Het startpunt van deze route ligt bij VVV Almere, middenin de stad. Vanuit hier fiets je langs het Weerwater naar de rand van Almere stad. Het Weerwater is ontstaan door zandafgravingen en om de recreatieplas heen vind je allerlei strandjes waar je eventjes pauze kunt houden aan de rand van het water. Vervolgens fiets je verder door het Waterlandsebos in het hart van het bosgebied het Almeerderhout.

Het Waterlandsebos
In het Waterlandsebos vind je onder andere Stadslandgoed de Kemphaan waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Op zaterdagochtend kun je hier bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de boerenmarkt. De kleintjes kunnen hier uitrazen in het zuiderzeespeelbos en verder vind je hier onder andere een klimbos. Daarna fiets je verder langs Almere Hout naar Almere stad. Je kunt onderweg genieten van de eindeloos lijkende polders en de weidse uitzichten.

Almere stad
Na je tocht kun je een kijkje nemen in het centrum van Almere stad. Strijk neer bij een leuk restaurant voor een hapje en een drankje of ga een middagje winkelen in deze jonge stad. Zo leer je Almere van verschillende kanten kennen en beleef je een perfect dagje uit.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Almere
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Almere
De Diagonaal
1315XE Almere
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Esplanade
1315TG Almere

almere centrum

Busplein
1315KT Almere

De Witte Olifant

De Steiger 206
1351AW Almere
036 - 521 52 59
Stuur een mail

Bezoekerscentrum Stadslandgoed De Kemphaan

Kemphaanpad
1358AB Almere

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 141967 | Toegevoegd op 25-3-2014 | Laatst gewijzigd op 9-4-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding