Helmen & Helden

Fietsroute 141870

Aangeboden door:

5466 52

Omschrijving

Voorne-Putten is een overgangszone tussen de metropool Rotterdam en het landelijke Zeeland. Een verbinding tussen twee werelden, tussen toen en nu en tussen traditie en toekomst. Als je vanuit de drukke industriegebieden rondom Rotterdam het eiland Voorne-Putten opgereden komt, is het contrast enorm. Van enorme olieraffinaderijen gaat het uitzicht over op een verstild landschap met pittoreske dorpjes, duinen en de bossen. Verken de ‘achtertuin van Rotterdam’ op de fiets.

Het Oostvoornse en het Brielse Meer
Het startpunt van deze route ligt aan de rand van het eiland. Aan de ene kant kijk je uit over de Maasvlakte en aan de andere kant zie je het Groene strand van de Slikken van Oostvorne. Vanuit hier fiets je langs het Oostvoornse Meer en daarna langs het Brielse Meer. Onderweg kom je langs een oude vuurbaak die herinnert aan de tijd dat het eiland verdedigd moest worden tegen vijanden die vanuit de zee het eiland wilden veroveren.

Historische steden
Vervolgens fiets je Den Briel binnen. Stap van je fiets af om de kerktoren in de binnenstad te beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de oude stad. De volgende stad op de route is Hellevoetsluis. Dit was de thuishaven van zeehelden als Michiel de Ruyter en Piet Heijn, die vanuit deze haven uitvoeren om de wereldzeeën te bevaren.

De grootste lepelaarskolonie
Naast een boeiende historie beschikt Voorne-Putten ook over gebieden met veel dieren en planten. Zo kun je hier een van de grootste lepelaarskolonies bewonderen. Verder kun je ook grote grazers tegenkomen tijdens je fietstocht. Bereid je er dus op voor dat je in de duinen zomaar oog in oog kunt staan met een bijzonder dier.

Deze route is één van de 31 geselecteerde routes voor de Meimaand Fietsmaand 2016. De Meimaand Fietsmaand is al jarenlang een groot evenement voor recreatieve fietsers. Route.nl voorziet fietsliefhebbers ieder jaar weer in de maand mei van mooi fietsroutes in samenwerking met VVV en partners. Benieuwd naar het ontstaan van deze maand voor fietsliefhebbers?Lees dan dit artikel

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

1
1 (Strandweg, 3233CW, Westvoorne, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

1
Jouw startpunt
Knooppunt 1
Strandweg
3233CW Westvoorne
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Strandweg
3233CW Westvoorne

Bezoekerscentrum Tenellaplas

Duinstraat
3235 NK Westvoorne

VVV Rockanje

Dorpsplein 24
3235 AD Rockanje
0181 40 16 00
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels073.png

Badhotel Rockanje & Brasserie Lodgers

Hotel

Badhotel Rockanje & Brasserie Lodgers: het oplaadpunt voor u e...

Meer informatie
De Hoofdwacht

De Hoofdwacht

Restaurant

Een uniek etablissement op de Markt in Brielle! De voormalige ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Wil.

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 141870 | Toegevoegd op 24-3-2014 | Laatst gewijzigd op 6-1-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding