Bruggen & Bouwen

Fietsroute 141853

Aangeboden door:

2401 22

Omschrijving

Bruggen in de tijd Een groter contrast tussen vroeger en nu, tussen oud en nieuw is er bijna nergens op zo'n korte afstand van elkaar te vinden als hier op Voorne-Putten. Stadsgezicht met schietgaten Fiets je door Geervliet dan lijkt het of je teruggaat in de tijd, of dat je terecht gekomen bent in de Middeleeuwen. Je vind monumentale gebouwen, de kerk en de molen die gebouwd is op een voormalige kruittoren en waar je in de muur de schietgaten nog kunt zien zitten. De dorpskern is volledig beschermd stadsgezicht en omdat het leven hier stil lijkt te staan is het regelmatig het decor voor historische films. Van Trekschuit naar containerschip Fiets je het dorp uit dan ben je gelijk weer terug in de 21ste eeuw met op een steenworp afstand het industriehart van Nederland met depijpen van olieraffinaderijen en de hoogste en modernste windmolens. Zowel vroeger als nu gaat veel transport over water. Waren dat vroeger trekschuiten, nu zijn dat enorme containerschepen. Malen en fluisteren Aan de rand van de uit de kluiten gewassen stad ligt de historische kern met het Gemaal De Leeuw van Putten, dat ondanks de monumentale uitstraling nog steeds zorgt dat het waterpeil in de polders geregeld wordt. Stap hier op een fluisterboot en nog geen tien minuten later ben je weggevaren uit de hectiek van de stad. Ervaar de schoonheid en rust van het natuurgebied met sloten en kreken en diervriendelijke oevers. Voor nul euro naar de overkant Robin Stam ontwierp de Eurobruggen aan de hand van de achterkant van de eurobiljetten van tien en vijftig euro. Bij deze bruggen is ook het complex De Vier Werelden te zien. Het gebouw bestaat uit vier delen, deze verwijzen naar de buurtenstructuur van Spijkenisse. Het moderne gebouw staat langs de Oude Maas. Van scheepvaart naar watersport De Bernisse, de natuurlijke scheiding tussen Voorne en Putten was in de Middeleeuwen een belangrijke scheepvaartroute. De eeuwenoude kreek is nu onderdeel van een recreatiegebied met eigentijdse watersportmogelijkheden. Bruggen tussen natuur en stad Fiets langs de Bernisse en door de polders en beleef het contrast tussen de hoogbouw van een stad en het verstilde polderlandschap.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

44
44 (Zuid-Holland, 3211LB, Geervliet, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

44
Jouw startpunt
Knooppunt 44
Zuid-Holland
3211LB Geervliet
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

3218AW Nissewaard

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Zalmforel

De Zalmforel

Fietscafe

De Zalmforel ligt in Geervliet, het Zuid-Hollandse eiland Voor...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 141853 | Toegevoegd op 24-3-2014 | Laatst gewijzigd op 14-4-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding