Door de bossen naar Otterlo

Fietsroute 141832

Aangeboden door:

7062 69

Omschrijving

Startpunt van je route is TopParken Recreatiepark ‘t Gelloo, een heerlijke uitvalsbasis voor een fietsvakantie op de Veluwe. Recreatiepark 't Gelloo is gelegen aan de noordkant van Ede in de provincie Gelderland. Voor alle leeftijden is het zowel binnen als buiten het park genieten – dit park kent bijvoorbeeld een unieke overdekte elk-weer-ruimte. Vanavond slaap je lekker op een van de ruime kampeerplaatsen, een trekkershut of een van de comfortabele chalets. Een fijn vooruitzicht! Vandaag ontdek je het gebied ten noorden van het landgoed, rond Otterlo en het Kootwijkerzand. Je fietst door het grootste natuurgebied van Nederland: de Veluwe. De landschappen die verborgen liggen in Nationaal Park De Hoge Veluwe zijn indrukwekkend. Weidse grasvlakten en heidevelden wisselen elkaar af met stuifzanden en bossen. Het dierenleven bruist tussen de bomen, struiken en zandheuvels. Statige edelherten strijden in de bronsttijd om een vrouwtje, parelmoervlinders fladderen van bloem naar bloem en amfibieën als heikikkers en ringslangen zoeken hun weg op de afwisselde bodem. Ook de plantensoorten zijn divers en afwisselend. Bijzondere soorten als de jeneverbes, zonnedauw en klokjesgentiaan geven extra kleur aan deze route. Je rijdt bijna onafgebroken door de natuur, behalve wanneer de route even Otterlo aandoet. Verder kun je met deze tocht heerlijk genieten van die mooie Veluwse bossen. Terug op het recreatiepark kun je een lekker hapje eten in de Mee-eeterij, waar je – net als vroeger bij oma – altijd kunt aanschuiven. De Mee-eeterij heeft veel te bieden (ook aan kinderen!) voor een vriendelijke prijs. Geniet van je overnachting, morgen kun je lekker nog route 141833 fietsen! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Note: Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Vandaar dat er bepaalde punten zijn waar de fietsers op moeten letten. Voor meer informatie over: - Ingangen van het park - Openingstijden - Entreeprijzen Kijk op www.hogeveluwe.nl
Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TopParken Recreatiepark ‘t Gelloo
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TopParken Recreatiepark ‘t Gelloo
Barteweg
6718TH Ede
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Apeldoornseweg
6718TP Ede

VVV Ede bij Stadswinkel Cultura

Molenstraat
6712GB Ede
0318 61 44 44
Stuur een mail

Treinstation Lunteren

Spoorstraat 2
6741 DE Lunteren

Bezoekerscentrum Museum Lunteren: poort naar De Goudsberg

Dorpsstraat 55
6741 BJ Lunteren

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende mooie plekjes die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/vakantieparken049.png

TopParken Recreatiepark ‘t Gelloo

Vakantiepark

Recreatiepark t Gelloo is een gezellig familiepark gelegen in ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 141832 | Toegevoegd op 24-3-2014 | Laatst gewijzigd op 25-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding