Langs de oevers van het Brielse Meer

Fietsroute 141816

Aangeboden door:

4916 114

Omschrijving

Deze waterrijke rit start in Hotel en Eetcafe Centraal Oostvoorne. In dit sfeervolle hotel en eetcafé kun je de route ontspannen beginnen op het overdekte en verwarmde terras op het zuiden. Bij terugkeer kun je er genieten van een verfrissend drankje of een smakelijke maaltijd. En zou je wel meer willen zien van dit gebied? Wie in Hotel en Eetcafe Centraal Oostvoorne tussen de schone lakens kruipt voor een ontspannen overnachting, kan de volgende dag uitgerust weer van start met route 141817. Je fietst door de badplaats Oostvoorne. Door een vroege tramlijn van Rotterdam tot aan de strandboulevard was het voor veel Rotterdammers een geliefde bestemming voor een dagje aan het strand. Het Oostvoornse strand is nu een dynamisch natuurstrand met slikken en zandplaten die vele vogels aantrekken. Ook zeehonden worden er wel eens gezien. In het oude dorpscentrum vind je de gerestaureerde ruïne van de middeleeuwse Jacobaburcht, het buitenverblijf van Jacoba van Beieren. Je fietst langs de oevers van het Oosterlandse Rak, tot aan Brielle. Daar maak je een oversteek met het veer Brielle- Rozenburg, voor een ronde om het Brielse Meer. Tip: houd wat klein geld bij de hand voor de oversteek. Het langgerekte Brielse meer vormt de scheiding tussen Voorne en het Europoortgebied. Het watersport- en recreatiegebied heeft niet alleen een recreatieve functie: het is ook een zoetwaterbuffer die verzilting van Voorne-Putten tegengaat. Eenmaal terug in Brielle fiets je door de historische Brielse binnenstad. De vesting dateert grotendeels uit de 17e eeuw en is één van de best bewaard gebleven verdedigingswerken in Nederland. De vestinggordel is er gerestaureerd en je kunt er op je fietstocht naast de oude stadswallen maar liefst negen bastions en vijf ravelijnen bewonderen. Brielle, of Den Briel, werd op 1 april 1572 'in naam van Oranje' door de Geuzen ingenomen op de Spanjaarden. De stad viert nog ieder jaar een historische bevrijdingsdag op 1 april.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel en Eetcafe Centraal Oostvoorne (Stationsweg, 3233 CT, Westvoorne, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel en Eetcafe Centraal Oostvoorne
Stationsweg
3233 CT Westvoorne
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Kerkplein
3233AR Westvoorne

Oplaadpunt

Zeeweg
3233 CV Westvoorne

Bezoekerscentrum Tenellaplas

Duinstraat
3235 NK Westvoorne

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels336.png

Hotel en Eetcafe Centraal Oostvoorne

Restaurant

Aan de rand van het centrum van Oostvoorne is Hotel en Eetcafé...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke tocht !"

 geplaatst op:

Kijk uit bij nr 7 , punt veranderd, niet linksaf maar rechtdoor Boordje geven het goed aan

"Gewoon een leuke route"

 geplaatst op:

Gewoon een leuke route. Plaatsen Brielle en Oostvoorne zijn de moeite waard. Wel een paar onjuistheden in de route. Na Brielle niet halverwege de Kloosterweg naar links, maar aan het einde van de Kloosterweg naar links. Ook de beschrijving bij 29 en 30 (brug) is onduidelijk, maar eenvoudig op te lossen. Veerpont kost 1,60 eur per persoon.

Wil

op:

Jean pierre, Anders

op:

"Leuk om een keer te doen"

 geplaatst op:

Goed aangegeven route. Wel het idee dat je een flink gedeelte over campings aan het rijden bent. Pontje is een leuke ervaring. Voor water en bootliefhebbers een mooie route.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 141816 | Toegevoegd op 24-3-2014 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding