Van Bleiswijk naar Delft

Fietsroute 141815

Aangeboden door:

4956 88

Omschrijving

Deze afwisselende rondrit tussen Bleiswijk en Delft voert je door open velden en langs water, maar ook door stedelijke bebouwing en langs historische bezienswaardigheden. Het natuur- en recreatiegebied de Rottemeren is ontstaan door veenafgraving. Na de drooglegging van de omliggende polders is het water van de plassen als hoge boezem gaan fungeren. Door inklinking en vervening van het gebied liggen de Rotte en de Rottemeren nu een stuk hoger dan de polders. Het eerste deel van je tocht voert door dit poldergebied. Je fietst door Delft. Deze vestingstad kreeg aan het einde van de dertiende eeuw vestingwerken. Van die middeleeuwse stadsomwalling zijn drie waltorens bewaard gebleven: de Bagijnetoren, de Sint-Huybrechtstoren en de Rietveldse Toren. Delft ontwikkelde zich in de 19e eeuw tot industriestad. Door de aanwezigheid van een Technische Universiteit en de onderzoeksinstituten TNO en Deltares profileert Delft zich tegenwoordig vooral als kennisstad. Je fietst door de historische binnenstad, met zijn vele monumentale panden en oude stratenpatroon een lust voor het oog. Korenmolen Windlust werd gebouwd in 1781, op de Hopsteegse toren in Delft. In 1885 werd de bovenbouw naar Nootdorp vervoerd en weer in elkaar gezet op een achtkante stenen onderbouw. In Nootdorp verving de molen een eerdere wipkorenmolen. Er wordt nog op vrijwillige basis graan gemalen en de molen is te bezichtigen op zaterdag.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Rottemeren (Merenweg, 2665DZ, Bleiswijk, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TOP Rottemeren
Merenweg
2665DZ Bleiswijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Merenweg
2665DZ Lansingerland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Grand Café 1837

Grand Café 1837

Restaurant

Grand Café 1837 is gevestigd in een historische boerderij. Een...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Windlust

Windlust

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Zeer gevarieerde route"

 geplaatst op:

Leuke route tussen Den Haag en Rotterdam. Met hoogte punten de rit rond de Zevenhuizerplas en natuurlijk de rit door Delft. Zeker de moeite waard.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 141815 | Toegevoegd op 24-3-2014 | Laatst gewijzigd op 15-6-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding