Maak kennis met boerenmagie rondom Oldenzaal

Fietsroute 141443

Aangeboden door:

6329 62

Omschrijving

Vroeger dacht men dat rampen en tegenspoed door bovenaardse krachten werden veroorzaakt. Om die krachten te weren, werden er allerlei tekens op gevels en daken geplaatst. Op deze route maak je kennis met deze oude Twentse Boerenmagie die nog steeds terug te vinden is in het landschap.

Saksische boerderijen met tekens
Het startpunt van deze route is het dorpje De Lutte. Vanuit hier fiets je naar Oldenzaal en verder naar Rossum door het boerenland rondom deze plaatsen heen. Bos, akkers en heide wisselen elkaar af in dit glooiende Twentse coulisselandschap. Onderweg kom je langs oude Saksische boerderijen met hun karakteristieke stiepel- en geveltekens, maalkruizen en oeleborden. Veel mensen kennen de betekenis van deze tekens niet meer, maar dit werd vroeger dus gebruikt om kwade krachten op afstand te houden. Al zijn de versierde boerderijen ook gewoon fraai om te zien. Als je erop gaat letten zie je opeens hoeveel bouwwerken hiermee zijn versierd in deze omgeving.

De Lutte
Het VVV-kantoor in Lutte is de uitvalsbasis van deze route. Hier kun je terecht als je leuke tips nodig hebt voor onderweg. Zo beleef je een onvergetelijke fietstocht. En wees gerust, dankzij de boerenmagie is de kans klein dat je een ‘wif wief’ tegenkomt.

Hanzestad Oldenzaal
Neem onderweg ook de tijd om uitgebreid kennis te maken met de Hanzestad Oldenzaal. Struin door de historische straatjes van deze stad heen en maak kennis met de Twentse gastvrijheid en de bourgondische sfeer die hier hangt. Verder kun je hier allerlei mooie bezienswaardigheden bewonderen zoals de Bisschopspoort.
Deze route wordt aangeboden door: Twents Bureau voor Toerisme

Schitterende gekleurde bossen, bevroren beekjes, historische boerderijen naast met houtwallen omringde weilanden. Het fraaie Twentse coulisselandschap is in het najaar misschien wel op haar mooist. Ontdek het Twentse gastheerschap per auto, fiets, of te voet een heerlijke midwintertocht maken en zo de prachtige natuur beleven.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV / Tourist Info De Lutte
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV / Tourist Info De Lutte
Plechelmusstraat
7587AL Losser
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Lossersestraat
7587BW Losser

Treinstation Oldenzaal

Stationsplein 14
7573 AV Oldenzaal

Bardeler Feld

Denekamperdijk 54
7581PX Losser

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 141443 | Toegevoegd op 20-3-2014 | Laatst gewijzigd op 2-7-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding