Waterland en Twiske

Fietsroute 1413481

Aangeboden door: Ilse , Noord-Holland

139 1

Omschrijving

Prachtige waterrijke route door leuke plaatsjes en prachtig natuurgebied 't Twiske. Vanzelfsprekend dat dit water dan ook 2 keer overgestoken moet worden met een pont. Start vanuit het prachtige stadje Monnickendam waar je overigens erg veel leuke eettentjes hebt. In het centrum zijn heel veel leuke restaurants waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Maar aan de Gouwzee, bij natuurgebied het Hemmeland, is een ontzettend leuke plek te vinden waar je goed kunt eten 'op het strand'. Strand4 heet dit restaurant. Met je voeten in het zand en alleen te komen met de fiets of lopend. Of parkeren en een klein stukje lopen. De route loopt via Monnickendam naar het kleine dorpje Ilpendam. Daar ga je met de pont over en rij je direct een geweldig mooi natuurgebied in met veel weidevogels. Geen auto verkeer, dat is natuurlijk ook heerlijk. Daarna het natuurgebied 't Twiske in. Volop enorme waterplekken. Geweldig als je even met kinderen fiets en wilt stoppen. Ze kunnen daar hun hart ophalen aan de waterkant en in het water. Ook op 't Twiske is genoeg horeca gelegenheid. Dan terug richting een andere pont en via de dijk naar Broek in Waterland. Langs de dijk liggen heel veel woonboten. De moeite waard om te kijken. Eén grote lint aan wonen op het water. Broek in Waterland is ooit genomineerd tot 1 van de drie mooiste dorpjes van Nederland. En terecht. Daar mag je niet doorheen fietsen zonder even te stoppen. Bijvoorbeeld bij het Havenrak, met een koepeltje waar ooit Napoleon verbleef. Prachtige woningen allemaal in de 'Broekse kleuren'. Niet iedereen kan daar wonen ;) In Broek in Waterland zijn ook een paar leuke horecaplekken. Even een beetje neuzen en je hebt ze gevonden want Broek in Waterland is niet zo groot. Via Broek in Waterland weer terug naar Monnickendam. Absoluut een rondje om te genieten! Veel plezier. 

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

55
55 (Noordeinde, 1141AE, Waterland, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

55
Jouw startpunt
Knooppunt 55
Noordeinde
1141AE Waterland
Plan route naar startpunt

VVV-agentschap Monnickendam (gem. Waterland)

Zuideinde 6
1141VJ Monnickendam
0299 82 00 46
Stuur een mail

Parkeerplaats centrum

Doelenerf
1141BR Waterland

Broedgebied

Galggouw 32
1151EM Broek in Waterland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Cafe de Driesprong

Café de Driesprong

Fietscafe

Café de Driesprong ligt midden in het sfeervolle dorpje Landsm...

Meer informatie
Broekerhuis

Het Broeker Huis

Restaurant

Het Broeker Huis is een prachtig pand vol historie in het lief...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1413481 | Toegevoegd op 17-5-2020 | Laatst gewijzigd op 14-6-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding