Maasstadjesroute

Fietsroute 141179

Aangeboden door:

11669 159

Omschrijving

De Maasstadjes route leidt je door het bijzondere Maasplassengebied met prachtig natuurschoon en pittoreske dorpjes. Tal van monumenten in onder andere het witte stadje Thorn, Stevensweert en Wessem herinneren aan de rijke historie van dit gebied.

Het witte stadje Thorn
Het witte stadje Thorn heeft een historische kern met witte huisjes en vele authentieke panden uit de 15e tot de 19e eeuw, bochtige straatjes met originele maaskeien, intieme hofjes, vloermozaïeken en middeleeuwse impressies. Ruim 800 jaar was Thorn de hoofdplaats van een miniatuurvorstendom, nu is het een beschermd stadsgezicht. Stevensweert is een oud vestingstadje op een eiland tussen twee Maasarmen. De vesting is in 1633 door de Spanjaarden gesticht. Vooral het bijzondere stratenpatroon en de eeuwenoude monumenten zijn de moeite waard om te bekijken.

Historische musea
Maak in het Streekmuseum kennis met het roerige en indrukwekkende verleden van Stevensweert en Ohé en Laak. In Ohé en Laak ligt het Bezoekerscentrum De Hompesche Molen, deze hoogste molen van Limburg ligt op een unieke en historische locatie: het Eiland in de Maas, en herbergt tevens een brasserie. Verder kun je onderweg terecht bij Steenberg Beach Club, De Spaenjerd of Herberg Stadt Stevenswaert. In Maasbracht is het Maas en Binnenvaartmuseum gevestigd. Hier bevinden zich talloze voorwerpen die doen denken aan het heden en verleden van de Maas en de binnenvaart.

De grens over
Tijdens deze grensoverschrijdende fietstocht maak je een klein uitstapje naar België. Om weer terug in Nederland te komen maak je een oversteek met een fietspontje. De vaartijden van dit pontje kunnen variëren in de verschillende seizoenen. Kijk dus van tevoren even na of de pont vaart op het moment dat jij deze route wilt verkennen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Hart van Limburg

Afwisselende natuurgebieden, rijke cultuur, gezellige stadjes aan het water, je vindt het allemaal in Midden-Limburg. Een verfrissend stukje Nederland in de buurt van de Duitse en Belgische grens dat ligt te wachten om ontdekt te worden door jou.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Waterstraat, 6017AK, Maasgouw, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Waterstraat
6017AK Maasgouw
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Hoogstraat
6017AK Maasgouw

VVV Thorn

Wijngaard 14
6017AG Maasgouw
0475 56 10 85
Stuur een mail

Watertap: gratis water voor onderweg

Nieuwendijk 22a
6107AW Stevensweert

Bezoekerscentrum de Hompesche molen

Bilt 1
6107AA Maasgouw

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

J.

op:

"Te veel grote weg"

  op:

Hart van Limburg

geplaatst op:

Beste Mart, Bedankt voor je reactie. Ontzettend vervelend om te horen dat jullie van Linne naar Thorn hebben moeten zoeken. Als Routebureau Noord- en Midden-Limburg zijn wij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het fietsnetwerk. Om de situatie hier te verbeteren zouden wij graag in contact met je komen. Je kan ons bereiken via info@routebureaulimburg.nl. Bedankt alvast!

"Mooie route, bewijzering is onder elke maat. Zeer slecht."

 geplaatst op:

Hele mooie route die door en bij mooie Limburgse dorpjes komt. Natuurlijk veel vergezichten over Maas, water, jachthavens etc. Ook mooie natuurgebieden waar je doorfietst. Bewijzering is onder elke maat ,in Belgie is de hele route verandert al kom je met de app wel weer op de route. Maar ook in Nederland is de bewijzering onder elke maat vanaf schutsluis Linne tot voorbij Thorn is enkel en alleen maar zoeken. Wat we ook HEEL VEEL groepjes fietsers hebben zien doen.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 141179 | Toegevoegd op 17-3-2014 | Laatst gewijzigd op 30-4-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding