De grens over bij Bocholtz

Fietsroute 141170

Aangeboden door:

7484 69

Omschrijving

Bocholtz ligt aan de grens met Duitsland en leent zich uitstekend voor een grensoverschrijdende tour. Bocholtz is een redelijk onbeduidend plaatsje, maar er zijn prachtige historische vondsten gedaan. Zo werd er een Romeinse villa opgegraven in 1911 en in 2003 vond een boer een Romeinse sarcofaag in zijn akker.

Bekender Aken, en de route neemt je mee naar de agglomeratie Laurensberg ten westen van deze stad. Aken is is een industrieel centrum in een steenkoolgebied en de meest bekende toeristische trekpleister in de stad is ongetwijfeld de imposante Dom van Aken. Dit opvallende gebouw werd in 1978 als eerste Duitse monument op de werelderfgoedlijst van UNESCO gezet.

Omdat gezellige plaatsjes de ruggengraat vormen van deze tocht kan het toeristische Vaals niet op deze route ontbreken. Omdat Vaals vrijwel vergroeid is met de Duitse stad Aken, kan het dorpje ook wel als de voorstad daarvan gezien worden. Meer dan een kwart van de inwoners van Vaals heeft dan ook de Duitse nationaliteit en in het dorp hoor je een mengelmoes van Limburgs en Duits.

Bij Hoeve Scholtissenhof begint en eindigt je fietstocht. Deze prachtige locatie ligt ook aan route 127089, zodat je het startpunt van die fietsroute kunt verleggen en met een weekendje weg twee prachtige routes vanaf de Scholtissenhof kunt volgen. In de boerderijwinkel koop je wat lekkers voor onderweg! Maar echt lekker ontspannen en Bourgondisch genieten begint in de authentieke sfeer van de boerderij.. Een lekkere lunch, een geurige kop koffie met een Limburgse vlaai en rondkijken in de winkeltjes op de hoeve: de Scholtissenhof staat garant voor een uniek dagje uit.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hoeve Scholtissenhof (Heiweg, 6351 HV, Bocholtz, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hoeve Scholtissenhof
Heiweg
6351 HV Bocholtz
Plan route naar startpunt

Finkenhag

Finkenhag
52074 Aken

Parkeerplaats

Waalbroek
6369TE Simpelveld

VVV Simpelveld bij Van der Biesen Reisburo's

kloosterplein
6369AW Simpelveld
045 820 01 40

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hoeve Scholtissenhof

Hoeve Scholtissenhof

Restaurant

Hoeve Scholtissenhof is een typisch Limburgse carréboerderij u...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Inez, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 141170 | Toegevoegd op 17-3-2014 | Laatst gewijzigd op 19-8-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding