De baron van Dedemroute

Fietsroute 141142

Aangeboden door:

4561 26

Omschrijving

De Haardennen is een klein natuurgebiedje dat wordt beheerd door het Landschap Overijssel. Als onderdeel van het Reestdal bestaat het gebied uit oude stuifheuvels, waarop grove den, maar ook eik, berk en lijsterbes het goed doen. Soms zie je hulst groeien, wat het (overwegende) loofbos nog gevarieerder maakt. Her en der in de Haardennen vind je kleine heideterreintjes, die zijn ontstaan doordat de bomen op deze plekken gekapt zijn. Ten zuiden van het bos werd in de zestiger jaren van de twintigste eeuw met behulp van een zandafgraving de Dedemsvaart gedempt. Zo is er een kleine visvijver ontstaan. De fietstocht neemt je mee naar Streekmuseum De Kalkovens. De Historische Vereniging Avereest werd in 1984 opgericht, maar kreeg pas vele jaren later het predicaat ‘streekmuseum’. Gevestigd in het leshuis in Dedemsvaart, een ruimte waar vroeger gebrande schelpen werden geblust, liggen de kalkovens erg dichtbij. De oudheidkamer is in het bezit van een fraaie collectie, die een leuk doorkijkje naar het verleden bieden: van gereedschappen tot exposities van foto’s. Wie wat meer wil zien van de omgeving en geniet van het fietsen tussen bloemrijke weiden en oude akkers, boekt een verblijf bij Camping ’t Reestdal. De camping ligt aan het begin van de fietsroute en is ook de uitvalsbasis voor route 141141. De camping is leuk voor jong en oud, met een verwarmd buitenzwembad, maar ook met draadloos wifi, vele outdoor activiteiten, een ontmoetingsplaats met speelruimte en een fijn restaurant, zodat je ’s avonds niet van het terrein af hoeft. Je kunt er met je eigen camper, caravan of tent terecht, of een comfortabel chalet huren.
Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Camping 't Reestdal
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Camping 't Reestdal
De Haar
7707 PK Balkbrug
Plan route naar startpunt

Tourist Info Balkbrug

Oud Avereest 22
7707 PN Balkbrug
+31 (0)523 65 67 21
Stuur een mail

Informatiecentrum De Wheem

Oud-Avereest

Parkeerplaats

De Wildenberg
7921XX De Wolden

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/campings048.png

Camping 't Reestdal

Camping

Het zal je niet verbazen dat Camping ’t Reestdal in het gelijk...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Streekmuseum De Kalkovens

Streekmuseum De Kalkovens

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 141142 | Toegevoegd op 17-3-2014 | Laatst gewijzigd op 21-2-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding