Verken de bossen in de omgeving van Peer

Fietsroute 141121

Aangeboden door:

3113 28

Omschrijving

De omgeving van Bocholt en Bree wordt voornamelijk gedomineerd door weelderige bossen. Deze route neemt je mee door deze mooie natuurgebieden in de Limburgse Kempen. Verder maak je kennis met gezellige Belgische plaatsjes tijdens deze fietstocht.

Verken Limburgse dorpjes
Het opstappunt van deze route ligt middenin de natuur van de Kempen. Vanuit hier fiets je door het dorpje Reppel in de richting van Beek en Bree. In de omgeving van Reppel vind je verschillende eeuwenoude boerderijen. Verder kun je een kijkje nemen bij de kerk en de twee molens die het dorp rijk is. Beide molens zijn watermolens aan de rand van de Abeek. Vervolgens fiets je verder naar Neerglabbeek. De omgeving van dit dorp wordt gedomineerd door naald- en loofbossen. Verder vind je hier haarmossen, verschillende grassoorten en heidestruiken die het goed doen op de zanderige gronden van de Limburgse Kempen. Vanuit Neerglabbeek fiets je verder naar Wijshagen en vervolgens zet je koers naar Ellikom.

De Limburgse Kempen
In de Limburgse Kempen vind je prachtige gevarieerde landschappen. Het natuurgebied bestaat uit bossen, heidevlaktes, zandduinen en weidevelden. Op veel plekken in dit gebied kun je genieten van de mooiste vergezichten. Verder vind je hier tal van eeuwenoude boerderijen die goed in tact zijn gebleven. De ambachtelijke streekproducten uit deze regio zijn ook absoluut de moeite waard. Maak dus ook zeker even wat tijd vrij om de smaken van de Limburgse Kempen te proeven.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

2
2 (Weg naar Ellikom, 3670, Oudsbergen, Limburg, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

2
Jouw startpunt
Knooppunt 2
Weg naar Ellikom
3670 Oudsbergen
Plan route naar startpunt

Kapelanijstraat
3670 Meeuwen-Gruitrode

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 141121 | Toegevoegd op 17-3-2014 | Laatst gewijzigd op 30-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding