Echt een rondje om Echt

Fietsroute 140580

Aangeboden door:

5230 59

Omschrijving

Rondom Echt kun je onbezorgd fietsen door het afwisselende landschap van het smalste deel van Nederland. Je vindt er stille beekdalen, rijk begroeide bossen en golvende akkers. In Maasbracht, Echt en Montfort ervaar je de karakteristieke Limburgse gemoedelijkheid.

Gezellig Maasbracht
Fiets het Munningsbos in. Een relatief droog natuurgebied waar vooral naaldbomen groeien. Verderop kom je langs het Reigersbroek, een oud moeras- en veengebied. Er staat een uitkijktoren waar je naartoe kunt lopen voor een prachtig panorama over de omgeving. Tip: neem je verrekijker mee! In Maasbracht kom je o.a. langs de Leonardusmolen, een korenmolen uit 1864.

Echt
In Echt kun je enkele mooie monumenten bewonderen. In de Bovenstestraat kom je langs het negentiende-eeuwse Karmelietessenklooster waar de Duitse filosofe en Karmelietesse Edith Stein verbleef tot haar deportatie in 1942. Achter het VVV-kantoor staat de Sint-Landricuskerk, een gotische hallenkerk die oorspronkelijk uit de vijftiende eeuw dateert. Het stadhuis stamt uit 1867. Het Annendaalsbos is het laatste natuurgebied op je route. Je rijdt hier tussen geurige naaldbomen. Wat een stilte!

Kasteel van Montfort
Net buiten Montfort kom je langs de indrukwekkende ruïne van Kasteel Montfort, een van oorsprong dertiende-eeuwse burcht die in opdracht van Hendrik III van Gelre werd gebouwd. Eeuwenlang was dit een van de grootste kastelen van Nederland. Door zijn ligging op een heuvelrug in het waterrijke Vlootbeekdal, door het veelhoekige grondplan en de dikke natuurstenen muren was het kasteel praktisch onneembaar. In de zeventiende eeuw verloor de burcht zijn militaire functie en raakte in verval. In 1850 liet een Roermondse papierfabrikant op de plek van een van de voormalige verdedigingstorens een buitenverblijf bouwen. Dit zogeheten Jachtslot is in 2005-2006 gerestaureerd, er is nu een informatiecentrum in gevestigd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Stichting Omroep Limburg is aangewezen als publieke regionale omroepinstelling in de zin van de Mediawet 2008 en is houdster van de zendmachtiging.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

3
3 (Sweeltjesbosweg, 6065AZ, Roerdalen, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

3
Jouw startpunt
Knooppunt 3
Sweeltjesbosweg
6065AZ Roerdalen
Plan route naar startpunt

Parkeren

Markt
6065 AW Montfort

Watertap: gratis water voor onderweg

Nieuwe Markt 1
6067CG Linne

VVV agentschap Sint Odilienberg - Roerstreekmuseum

Kerkplein 10
6077 AA Sint Odiliënberg
+31 (0)475 53 28 95
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Riet, Anders

op:

Hans

op:

Josette

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 140580 | Toegevoegd op 10-3-2014 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding