Vanuit Blankenberge een bezoek aan Brugge

Fietsroute 139892

Aangeboden door:

1502 27

Omschrijving

Vanuit het kustplaatsje Blankenberghe ontdek je het binnenland en het prachtige Brugge. Op een steenworp van de Vlaamse kust en Brugge ligt Lissewege, het eerste dorpje waar je doorheen rijdt. Hier moet je al meteen even afstappen. Lissewege wordt ook wel het witte dorp genoemd, want de huisjes in het oude dorpscentrum zijn sinds eeuwen wit geschilderd. De imposante 13de eeuwse kerk O.-L.-Vrouw bezoeking torent hoog boven de polders en is op zich al een reden om het dorp te bezoeken. De oude huizen langs het pittoreske oude Vaartje zijn getuigen van lang geleden. In het Bezoekerscentrum ‘De oude pastorie’ houden meer dan 120 heiligen de wacht in hun eigen museum. En net buiten het dorpscentrum staat de grootste middeleeuwse opslagschuur van Europa in de voormalige cisterciënzerabdij Ter Doest. Als extraatje krijgt de bezoeker er tijdens de zomermaanden in Lissewege nog een gratis openluchttentoonstelling boven op. De route leidt je naar het mooie Brugge, één van de steden die ook wel het Venetië van het noorden worden genoemd. Het middeleeuwse centrum is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je fietst de stad binnen langs de Ringvaart, het kanaal dat langs het oosten van het oude centrum loopt. Brugge is zo rijk aan geschiedenis en cultuur dat je aan één dag eigenlijk niet genoeg hebt om de stad te verkennen. Brugge is bekend om zijn kant, maar geldt ook als chocoladehoofdstad: er zijn meer dan vijftig chocolatiers te vinden. Ze maken onder meer de typische Brugsche Swaentjes. In Brugge vind je – naast de terrasjes! – tal van leuke musea om even binnen te vallen. Zo kom je pal langs Brouwerij de Gouden Boom. Op de plaats waar Brouwerij de Gouden Boom gevestigd was, tussen de Langestraat en het Verbrand Nieuwland, brouwde al in 1455 een zekere Jan Hugheins bier. In 1580 kwam de naam 't Hamerken de eerste keer voor als landelijk huis dat bekend stond als herberg, waarvan de uitbaters vanaf 1588 in registers zijn terug te vinden. Brouwerij Palm verkocht in 2006 de gebouwen van Brouwerij de Gouden Boom in de Langestraat in Brugge aan een projectontwikkelingsbedrijf. Een deel van de voormalige brouwerij- en mouterij-installaties werd in 2006 echter als industrieel erfgoed beschermd. De rest van de gebouwen maakte plaats voor een nieuwbouwproject met appartementen, winkels en een museumcafé. Zowel het beschermde mouterijgebouw als de gerestaureerde woning uit de 17e eeuw aan de Langestraat zijn geïntegreerd in het nieuwbouwproject. Ook fiets je langs Het Diamanthuis Brugge, een zusterbedrijf van het Diamantmuseum in deze stad, waar het slijpen en de productie van diamanten nog altijd op de ambachtelijke manier gebeurd. Het is een van de grote uitvoerders van kwaliteitsdiamanten uit België. Het Diamanthuis Brugge ontwerpt en verkoopt juwelen in twee showrooms, de voortzetting van een meer dan 600 jaar oude Brugse traditie. Terug in Blankenberghe kun je nog lekker op een terrasje aan zee genieten van de zonsondergang!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

26
26 (Zeebruggelaan, 8370, Blankenberge, Vlaanderen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

26
Jouw startpunt
Knooppunt 26
Zeebruggelaan
8370 Blankenberge
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder

Kuiperscheeweg
8370 Blankenberge

Pluvierstraat
8000 Brugge

Venetiëstraat
8380 Brugge

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"fout in knooppunten"

 geplaatst op:

We hebben getracht om deze route te rijden, maar dit is niet gelukt. Aan knooppunt 65 loopt het mis! Er moet dan van knppt 65 naar 64 gereden worden, doch op die plaats is er geen brug en kan men het kanaal niet oversteken. Knooppunt 65 staat 2 keer vermeld in de routebeschrijving maar daar moet men helemaal niet zijn. Bij het volgen van het gpx traject op de fiets-gps loopt het helemaal fout. Route corrigeren aub.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 139892 | Toegevoegd op 28-2-2014 | Laatst gewijzigd op 15-10-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding