Diest, Beringen en Tessenderlo

Fietsroute 139262

Aangeboden door:

2836 16

Omschrijving

Deze route start bij Café-Brasserie De Bosrand, de plaats bij uitstek om te genieten van een drankje, hapje of ijsje op het mooie zonneterras – of binnen in het gezellig ingerichte interieur. Voor wie wat meer wil, is er onze zeer uitgebreide kaart met seizoensgebonden gerechten, maar je hebt er ook speciale suggesties van de maand en een indrukwekkende wijnkaart. Maar ook voor een ontbijt bent u bij ons meer dan welkom: hier geniet je elke dag van een smakelijk, gezond ontbijt, wel even reserveren! Je startpunt ligt midden tussen de bossen. Averbode bos & heide ligt rond het drieprovinciënpunt van Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant en bestaat uit wel 593 ha natuurgebied. Tessenderlo bezit nog meer belangrijke natuurgebieden, zoals de Schoterheide, Schoterse bossen en Houterenberg. De totale aaneengesloten oppervlakte natuur is nog veel groter, daardoor ligt Averbode Bos & Heide in de kern van een natuurcomplex van meer dan 1000 ha, met een aantal uitlopers die reiken tot de Demerbroeken en de vallei van de drie beken. Tussen Engsbergen en Schoot strekt zich het 945 ha grote natuurgebied Gerhagen uit met dennenbossen, heide, vennen en weiland. Je fietst vandaag een mooie landelijke route langs Diest, Beringen en Tessenderlo. Het kanaal bij Beringen is deel van de Schelde-Maas-Rijnverbinding die Napoleon Bonaparte wilde bereiken met zijn Grand Canal du Nord, waar ook het gedeelte Venlo-Neuss met het voedingskanaal Lanaken-Lozen (de huidige Zuid-Willemsvaart) toe behoort. Via het Verdrag van Fontainebleau werd Lommel tegen Luyksgestel uitgewisseld, waardoor de aanleg van het kanaal in 1843 mogelijk werd. Het kanaal sloot aan op de Zuid-Willemsvaart bij Bocholt en op de gekanaliseerde Nete bij Herentals. Met het Maaswater uit het kanaal kon meteen de droge Kempen worden bevloeid. Maar voor je het kanaal bereikt kom je nog langs de Paalse Plas, waar je tot rust kunt komen in een oase van groen en water. Op de oevers vind je het fietscafé met fietskiosk en fietsverhuur, lig- en speelweide, zitbanken, een strand en zwemzone. Het fietspad rond de plas maakt deel uit van het fietsroutenetwerk en is ideaal voor een ontspannende tocht. Je kunt er ook even op het strand gaan zitten of een duik wagen. Neem voor je naar huis gaat nog even een kijkje in het Bosmuseum Gerhagen, bij de uitkijktoren in Gerhagen, met een collectie opgezette vogels, zoogdieren, vlinders, fossielen en schelpen. In het Bosmuseum maak je kennis met de vogelwereld in al zijn facetten. Het leven van een individuele vogel wordt belicht: hij wordt geboren, overleeft vele bedreigingen en plant zich voort. Concrete voorbeelden maken bijvoorbeeld duidelijk hoe de bouw van een vogellichaam is aangepast aan de omgeving en de levenswijze van de soort. En natuurlijk zie je ook welke vogels waar voorkomen in de regio Gerhagen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Brasserie & Fietscafé de Bosrand (Zavelberg, 3980, Tessenderlo, Limburg, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Brasserie & Fietscafé de Bosrand
Zavelberg
3980 Tessenderlo
Plan route naar startpunt

Lindestraat
2430 Laakdal

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/restaurants189.png

Brasserie & Fietscafé de Bosrand

Restaurant

Café-Brasserie De Bosrand ligt aan de rand van het Belgische N...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 139262 | Toegevoegd op 14-2-2014 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding