Aalst, Denderleeuw, Ninove

Fietsroute 139136

Aangeboden door:

1211 18

Omschrijving

Parkeer de auto bij knooppunt 83 de Bruulstraat in Haaltert. Als je er klaar voor bent zet je koers naar de stad Aalst. Folklore leeft volop in de steden aan de Dender rivier. Aalst leeft al eeuwen in rivaliteit met zijn noordelijke buurman Dendermonde en is jaloers op het Ros Beiaard uit Dendermonde en heeft zijn eigen ros Belatum bedacht met de dolgedraaide draeckenier. Na een rit van 7 kilometer steek je de Dender over. Redelijk vlak meandert de Dender door een groen landschap. Ze is omgeven door laaggelegen meersen, met afwisselend natuurlijke moerasgebieden en populierenaanplantingen. Oorspronkelijk was de Dender een sterk kronkelende rivier met wisselend waterpeil. Ze wordt vooral gevoed door regenwater en is meestal wel rustig, maar na een zware regenval kan het water razendsnel stijgen en heel hard stromen. Al vanaf 1185 werd de Dender geschikt gemaakt voor scheepvaart en tijdens de 19e ontstonden allerlei nieuwe industrietakken: in Ninove en Geraardsbergen de luciferfabrieken, in de hele Dender-streek de textiel- en de voedingsindustrie (o.a. brouwerijen), in. Maar de groene omgeving van de rivier heeft ook een enorme aantrekkingskracht op het toerisme waardoor de economische functie meer verschoof naar een recreatieve functie. Je zal tegenwoordig dan ook meer dan eens gepasseerd worden door een plezierjacht terwijl je geniet van prachtige bermplanten zoals de avondkoekoeksbloem, holpijp, penningkruid, bosveldkers. Moeraswalstro, waterweegbree, de kleine en grote ratelaar, veldlathyrus, bosbies, en bosorchis om maar eens wat te noemen. Wie denkt dat de kaatssport een pure Friese aangelegenheid is, heeft zich sterk vergist. In de Dendersteden wordt deze sport in de zomer volop beoefent. Volgens de archieven wordt in het jaar 1335 de sport al op grote schaal beoefent. Nu is kaatsen is een uitstervende volkssport die regionaal wordt beoefend.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

83
83 (Pluimstraat, 9450, Haaltert, Oost-Vlaanderen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

83
Jouw startpunt
Knooppunt 83
Pluimstraat
9450 Haaltert
Plan route naar startpunt

Warande
9450 Haaltert

Bambrugge

Dries
9420 Erpe-Mere

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 139136 | Toegevoegd op 10-2-2014 | Laatst gewijzigd op 7-11-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding