Zaltbommel, tussen Maas en Waal

Fietsroute 138997

Aangeboden door:

3025 76

Omschrijving

Deze route start bij TRIP Zaltbommel, het Toeristisch Recreatief Informatie Punt van de streek.Je vertrekt voor een heerlijk rondje door de polder. Een bijzonder plekje waar je langskomt bij deze route is de Delwijnse molen, waar nu alleen nog maar de romp van over is gebleven. In 1740 besloten zes polders in de Bommelerwaard tot de bouw van zes achtkante schepradmolens, te weten vier binnenmolens en twee voormolens, waarvan de bouw op 13 en 14 mei 1740 werd aanbesteed. De binnenmolens maalden uit op de Zaltbommelse weteringen, net als de al bestaande Gamerse molen. Op 11 juli 1740 werd de eerste steen gelegd voor de Delwijnse molen. Na de stichting van een gemaal werd de molen tot op de eerste bindlaag gesloopt. De bijzondere achtkantige basis is nog steeds te zien. In Gameren zijn prachtige historische boerderijen te zien aan de Ridderstraat en Delkant, let ook op de hooiberg achter de oude boerderij aan Delkant – een plaatje! Kerkwijk heeft ook al zo mooie oude boerderijen en bovendien een mooi 12e eeuws kerkje. Een reis door de tijd, deze fietstocht! Onderweg ontdek je ook mooie imposante bouwwerken als Landgoed Groenhoven, waar je iets kunt eten of drinken in de bistro, en kasteel Ammersoyen. Deze laatste is een indrukwekkende burcht, strategisch gelegen tussen Maas en Waal, in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard. Ammersoyen is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van het land en werd gebouwd rond 1300. Vergeet niet nog even te genieten van een drankje of een hapje bij eetcafé cafetaria Ons Trefpunt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Fietstop (Markt, 5301 AL, Zaltbommel, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Fietstop
Markt
5301 AL Zaltbommel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Waalkade
5301CB Zaltbommel

zaltbommel

Oude Stationsweg
5301KG Zaltbommel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Trefpunt

Eetcafe Cafetaria Ons Trefpunt

Fietscafe

Dit café is een uitgaansgelegenheid waar dorpse zaken worden b...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Groenhoven_front

Groenhoven

Kasteel

Zelfstandig versterkt bouwwerk uit de middeleeuwen dat in die ...

Meer informatie
Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen

Kasteel

Kasteel Ammersoyen was door de strategische ligging aan de Maa...

Meer informatie
Geen foto van Delwijnse Polder (romp/restant)

Delwijnse Polder (romp/restant)

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route"

 geplaatst op:

Slot Well is niet in de route opgenomen maar wel het vermelden waard. Landgoed Groenhoven is vermeld op Dorpsstraat 6 in Well. Maar moet zijn dorpsstraat 6 in Bruchem.

"Mooie route met paar hoogtepunten"

 geplaatst op:

Mooie afwissende route. Vooral de route over de dijkjes is erg mooi. Minder mooi is het stuk tussen Zaltbommel en Hedel. Het is wat saai (vooral weilanden en boerderijen). Hoogtepunten zijn kasteel Ammersoyen, de route langs de Waal en de vesting Zaltbommel.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 138997 | Toegevoegd op 7-2-2014 | Laatst gewijzigd op 15-3-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding