Fietsen door de zilte duinen bij Egmond en Castricum

Fietsroute 138965

Aangeboden door:

22664 196

Omschrijving

Fiets door de grote stille duinen van het Noordhollands Duinreservaat en maak kennis met de breedste duinen van heel Nederland. Op sommige plekken zijn de duinen hier zelfs 5 kilometer breed. Ontdek dit gebied met een mooie fietstocht.

Het ontstaan van het duinreservaat
Rond het jaar 1900 kocht de provincie Noord-Holland een terrein van 1100 hectare van prinses Zu Wied met het plan om hier een ziekenhuis te beginnen voor geesteszieken. Voor dit ziekenhuis was maar 80 hectare nodig, dus de rest van het terrein kon worden gebruikt voor de aanleg van het Noordhollands Duinreservaat. Landgoed Bakkum was de kerk van waaruit het duinreservaat is ontstaan. Een deel van deze route neemt je mee door een gebied vol rechte lanen en de oudste grove dennen van het duinreservaat. Deze dennen gaan terug tot ongeveer 1860 en het zijn de overblijfselen van de eerste pogingen om het duingebied te bebossen.

Stayokay Egmond

Het start- en eindpunt van deze route ligt bij het duurzame hotel Stayokay Egmond. Hier kun je terecht voor een overnachting. Lekker warm douchen en vervolgens in een zacht hotelbed stappen na je fietstocht. Dat klinkt goed, toch? Als je de volgende dag weer uitgerust bent kun je route 138964 volgen vanuit dit hotel.

De wei van Brasser
In het Noordhollands Duinreservaat vind je onder andere de wei van Brasser, een duinmeer. Afhankelijk van het seizoen kun je hier slobeenden, tafeleenden, kuifeenden, brilduikers en dodaars op het water zien. De waterstand varieert nogal sterk en daarmee ook de aanwezigheid van slikranden die vooral in de trektijd zeer interessant kunnen zijn voor vogels als de tureluur, grutto, bosruiter, verschillende plevierensoorten en Grauwe Franjepoot.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Stayokay Egmond
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Stayokay Egmond
Herenweg
1935 AJ Egmond-Binnen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

van Oldenborghweg
1934PH Bergen (NH)

heiloo

Stationsplein
1851LN Heiloo

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels231.png

Stayokay Egmond

Hotel

Stayokay Egmond is een modern en duurzaam hostel. Het ligt dic...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 138965 | Toegevoegd op 6-2-2014 | Laatst gewijzigd op 21-11-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding