Genieten van de West-Friese folklore

Fietsroute 138929

Aangeboden door:

3017 52

Omschrijving

Deze fietsroute langs de Westfriese Omringdijk laat je volop genieten van het weidse West-Friese landschap en de gezellige folklore. De route laat je de mooie Zijperpolder zien. Het was Jan van Scorel die in de 16e eeuw het initiatief nam om Zijpe in te polderen door het te omringen met een stevige brede dijk. Een man met vele talenten, een gewaardeerde priester maar zeker ook bekend als schilder. De Oostkant van de Zijperpolder is omringd door de zogenoemde Westfriese Omringdijk; een slingerende dijk van maar liefst 126 kilometer lang. Vanaf de hoogte van de dijk heb je een prachtig weids uitzicht over de landerijen en bollenvelden en je komt vanzelf langs tal van pittoreske plaatsjes. Zoals Schagen, een sfeervolle stad met de kenmerkende kerktorens van de katholieke Christoforuskerk en de Protestantse Grote Kerk. Schagen is het kloppend hart van de ‘Zijpe’; rondom het marktplein vind je er talrijke terrassen en speciaalzaken. Elke donderdag vind je er een druk bezochte weekmarkt waar verse lokale producten worden aangeprezen. In de zomermaanden is deze bekende markt aangekleed met volksdansen, ringsteken en vele typisch West- Friese tradities die je het gevoel geven even terug in de tijd zijn.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

45
45 (Laan, 1741EA, Schagen, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

45
Jouw startpunt
Knooppunt 45
Laan
1741EA Schagen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Laan
1741EB Schagen

schagen

Plantsoen
1741EM Schagen

Oplaadpunt

Walingsweg
1766GJ Hollands Kroon

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hotel Marktstad

Hotel Marktstad

Hotel

Hotel Marktstad is een prachtig hotel om te genieten van een w...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Martin , Noord-Holland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 138929 | Toegevoegd op 5-2-2014 | Laatst gewijzigd op 17-2-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding