Den Ham, Nijverdal en Hellendoorn

Fietsroute 138778

Aangeboden door:

8899 140

Omschrijving

De 40 meter hoge Hellendoornse Berg is een flink beboste heuvel. De Hellendoornse Berg ligt in het grotere natuurgebied de Sallandse Heuvelrug, maar behoort officieel niet tot dit nationale park. Maar het dorp is vooral bekend van het Avonturenpark Hellendoorn, maar er is natuurlijk veel meer te beleven in dit groene dorp. In het dorp vind je ook een ijsfabriek, die de koude lekkernij produceert voor de merken Ben & Jerry’s, Hertog en Ola. Er is een museum geopend die laat zien hoe de geschiedenis van de ijsfabriek eruit ziet, namelijk het bakkerij- en ijsmuseum. Verderop, tussen Nijverdal en Wierden ligt een natuurgebied van 420 hectare, waar regelmatig een kudde van 300 Veluwse heideschapen zich te goed doet aan verse takjes en twijgjes. Zeldzame vogels scharrelen hun kostje bij elkaar tussen de struiken en zoeken de rust, de ruimte en beschutting van het weidse landschap. Dit Wierdense Veld is een Natura 2000-gebied. De laatste jaren is het Wierdense veld steeds droger geworden en er zijn steeds taaiere grassen gaan groeien. Er wordt hard gewerkt om het levend hoogveengebied weer terug te krijgen. Dat lukt, want soorten als eenjarig wollegras, zonnedauw, kleine veenbes, lavendelhei en veenmossen zijn alweer op de hei te vinden. Nijverdal is van oorsprong een fabrieksarbeidersdorp. In 1836 werd er een weverij, een spinnerij en een modelweverij gesticht. In 1850 werd hier nog de Koninklijke Stoom Weverij aan toegevoegd. Aan het begin van de twintigste eeuw werd er een officiële concessie afgegeven voor het delven naar goud in Nijverdal. Daarmee is het de enige plaats in Nederland waar men ooit goud gedolven heeft. Daarbij had men overigens geen succes. Parkeer de auto bij De Regge-Vallei waar de dag met een ongedwongen vakantiegevoel begint. Gezelligheid ten top dus! Zoek je nog een plekje om te overnachten, neem dan even een kijkje op de boerderijcamping waar de royale grasvelden je uitnodigen. Wanneer je besluit om op de camping je tentje uit te vouwen of de caravan te installeren, kan je gebruik maken van ons fietsarrangement. Route 138776 laat je vanaf de boerderijcamping al het andere moois van de omgeving zien, dus zo kun je genieten van een echt fietsweekend. Terwijl jij je met een drankje en een hapje voor jouw tent oplaadt, laadt je de elektrische fiets op in de overdekte stalling .

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Regge-Vallei (Meersendijk , 7683 PD , Den Ham, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Regge-Vallei
Meersendijk
7683 PD Den Ham
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Rohorst
7683PE Twenterand

Puur Twenterand

Grotestraat
7683BP Twenterand
0546 67 17 78
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels295.png

De Regge-Vallei

Camping

De Regge-Vallei is een boerderijcamping op de grens van Sallan...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Museum

In het buitencentrum Sallandse Heuvelrug vind je alle benodigd...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Gerard, Zuid-Holland

op:

Lizelot

op:

Mirja

op:

"Zeldzaam mooie en rustige fietsroute"

 geplaatst op:

Veel afwisseling van wijdse uitzichten over velden met diverse soorten gewassen en dan weer door open bos. Een verademing voor een Randstadmens. Route moet wel bijgewerkt worden, een enkel bordje ontbreekt en soms staan de knooppunten zelfs niet op de kaart langs de route.

"Prachtige route"

 geplaatst op:

Mooie route met veel afwisseling, het lijkt alsof je door een schilderij heen fietst.

"Prachtige route, maar er zijn nieuwe knooppunten toegevoegd"

 geplaatst op:

Vanmiddag 7 oktober 2018 deze route gefietst. Hij is werkelijk prachtig, maar er zijn dit jaar nieuwe knooppunten tussen gevoegd. Let daarom op na knooppunt 18 moet je Kp 3 volgen, na kp 4, 9 en 15 volgen, en na kp 55, kp 28 en 13 volgen. Gr. J.L. van Loon

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 138778 | Toegevoegd op 30-1-2014 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding