Poppel, Hooge Mierde en Ravels

Fietsroute 138765

Aangeboden door:

4129 26

Omschrijving

Als je België hebt doorkruist kom je op de grens van landgoed de Utrecht en landgoed Wellenseind, een bosgebied dat ongeveer 2500 hectare telt en waar grove dennen, Douglassparren en de Europese lork groeien. Het Reuseldal, en de gebieden rondom de vennen waar klokjesgentiaan, moeraswolfsklauw, witte snavelbies en beenbreek bloeien, zijn bijzonder mooi. Er zijn ook cultuurmonumenten te vinden: een oude brandtoren met houtvesterswoning uit 1905 is een van de verborgen pareltjes in de bossen.

Terug in België fiets je vlak door het Gewestbos van Ravels dat staat bekend om zijn vele vennetjes. Vanaf 1906 begon de bebossing van de heide met het huidige resultaat. Nu tref je er een variatie van loof- en naaldhout. Een aantal vennen zijn behouden gebleven. Het Kesseven is wel het belangrijkste ven. Het ligt in het zuidelijk deel van het Gewestbos en met een oppervlakte van ongeveer 3 ha mag het best groot genoemd worden. Het ven wordt gevoed door regenwater en omdat het nogal ondiep is kan het Kesseven bij aanhoudende droogte snel droogvallen. Als je gezellig aan de picknicktafel zomaar ineens iets blauws voorbij zien schieten dan is het vast een ijsvogeltje dat op een lekker visje jaagt. De fuut, de blauwe reiger, de aalscholver, de Canadese gans en de wilde eenden voelen zich ook prima thuis in het Gewestbos.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

70
70 (Oude Tilburgsebaan, 5131RM, Alphen, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

70
Jouw startpunt
Knooppunt 70
Oude Tilburgsebaan
5131RM Alphen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Zandstraat
5131AX Alphen-Chaam

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 138765 | Toegevoegd op 30-1-2014 | Laatst gewijzigd op 25-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding