Cuijk, Groesbeek en Gennep

Fietsroute 138553

Aangeboden door:

12383 363

Omschrijving

De route begint in het natuurgebied Maasheggen. Karakteristiek is dat de percelen zijn gescheiden door meidoorn- en sleedoornheggen. De heggen worden in elkaar gevlochten te laten groeien ontstaat een dichte heg. De oudste beschrijving van deze typische erfafscheiding is van Julius Caesar. In zijn boek ‘il bello gallico’ schreef hij dat hij zich ergerde aan deze heggen omdat zijn leger moeilijk kon passeren. Zodra je over de fraaie Groesbeekse heuvels en dalen fietst, begrijp je waarom het uitgroeide tot grootste wijndorp van Nederland. In de uitlopers van de Groesbeekse landschap ligt natuurgebied de Mookerheide. Door de hoge ligging op een stuwwal geniet je van prachtige vergezichten. Naast de natuurlijke begrazers kom je ook dassen, gladde slangen, zandhagedissen en ringslangen tegen. Door de Mookerheide loopt de Maaslijn, de spoorlijn van Blerick naar Nijmegen. Op deze heide is flink gestreden; in 1574 vond hier de Slag op de Mookerheide plaats, in de Tachtigjarige Oorlog vocht men hier tegen de Spanjaarden en kraters van bominslagen uit de Tweede Wereldoorlog zijn ook nog in het landschap te zien. De route langs het water voert door pittoreske dorpjes en langs verschillende molens. Van oudsher kwamen reizigers bij het hooggelegen ’t Veerhuis in Oeffelt voordat de veerboot ze overzette. Parkeer de auto op het parkeerterrein om de fietstocht te starten. Passanten zijn nog altijd van harte welkom dus begin de fietstocht gezellig met een kopje koffie en iets lekkers uit de gebaksvitrine. Mocht je tijdens het fietsen een gezonde trek krijgen kan je bij terugkomst meteen sfeervol tafelen in stijl! In Groesbeek passeer je de Zuidmolen , een bovenkruier uit 1857. De molen heeft 3 maalsteen koppels. In de Zuidmolen is het vak van molenaar van generatie op generatie overgegaan en inmiddels is het bedrijf gespecialiseerd in bakproducten voor reform-levensmiddelen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

t Veerhuis (5441 PL , Boxmeer, North Brabant, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
t Veerhuis
5441 PL Boxmeer
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Veerweg
5441PL Boxmeer

Watertap: gratis water voor onderweg

Leerlooiersgroes
6591KG Gennep

VVV Gennep

Markt 1
6591 BZ Gennep
0485 54 02 66
Stuur een mail

Spoorwegovergang gesloten

5835 CS Beugen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Foto POI

t Veerhuis

Restaurant

Deze gezellige plek is gelegen aan de Maas bij het veer van Oe...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Zuidmolen

Zuidmolen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route knooppunten kloppen niet meer"

 geplaatst op:

Mooie route maar van de knooppunten moet je het niet hebben

"Prachtige ervaring"

 geplaatst op:

Bijzonder mooie fietsroute met wisselende landschappen en vergezichten. Doordeweeks niet druk. Ruim voldoende gelegenheid om ook een terrasje te pikken in Gennep en/of het toeristische Groesbeek. Aanrader!

Hans, Noord-Brabant

op:

Hennie, Noord-Brabant

op:

"Mooie omgeving"

 geplaatst op:

Mooie omgeving alleen.kloppen veel knooppunten niet in de routebeschrijving. Het waren er te veel om bij te houden. We keken op de borden om de route compleet te maken.

Ingrid, Zuid-Holland

op:

Frank., Anders

op:

"Slecht knooppunten aangegeven in Groesbeek"

 geplaatst op:

Meerdere personen ontmoet die hetzelfdr probleem hadden in Groesbeek.

"Omduidelijke route steeds stil gestaan om uit te zoeken hoe we weer op de route moesten komen!??"

  op:

H. Vermeulen, Gelderland

op:

"Mooie landschappen"

 geplaatst op:

Een mooi tocht met heel wat geschiedenis. Stop vooral bij Boscafe Merlijn. Het Gerenoveerde Veerhuys aan het einde van de rit nodig uit om een heerlijke verfrissing te drinken met uitzicht over de Maas.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 138553 | Toegevoegd op 24-1-2014 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding