Hollandse Kust & Duinroute

Fietsroute 138551

Aangeboden door:

4573 105

Omschrijving

Hollandse Kust & Duinroute Van Wassenaar tot de grens met Noord-Holland strekt zich een smalle maar afwisselende duinstrook uit: Hollands Duin. Een duinenrij die door de natuur en de mens samen is gemaakt. Wind en water vormden strand en duinen, de mensen legden aardappelakkertjes aan, wonnen water uit de duingrond en plantten bossen, waarop de natuur weer reageerde met planten die je nergens anders in de Nederlandse duinen vindt. Vanaf de hoge duintoppen biedt Hollands Duin mooie vergezichten: op de bollenvelden achter de duinen, op de dorpen en natuurlijk op strand en Noordzee. Noordwijk is een moderne kustplaats met een rijke historie, een fantastisch 13 km lang zandstrand, levendige boulevards, een sfeervolle oude dorpskern, robuuste duinen, weidse bossen en kleurrijke bloembollenvelden. Katwijk bestaat uit de gedeeltes Katwijk aan Zee en Katwijk aan den Rijn. Het strand van Katwijk en de aangrenzende Boulevard zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Langs de bijna 2 kilometer lange Boulevard heeft u een prachtig uitzicht over het strand en de Noordzee. Ook zijn er verschillende paden die u door stukjes duin voeren. Langs de Katwijkse Boulevard vindt u onder andere de Andreaskerk, ook wel Witte Kerk genoemd. Vuurtoren De Vuurbaak is ook te vinden op de Boulevard. Dit is een van de oudste vuurtorens van Nederland. Vanaf Katwijk gaat de route weer landinwaarts, om Voorhout heen naar Lisse. Historici zijn het nog steeds niet eens over de ouderdom van Voorhout, maar in elk geval meer dan 1000 jaar. In de dorpskern staat het voormalige geboortehuis van professor Herman Boerhaave, beroemd geworden als botanicus, scheikundige en chirurg. Een van Nederlands belangrijkste kastelen, Teylingen, staat op het grondgebied van Voorhout. Het dateert van rond 1200 en haar belangrijkste bewoonster was Jacoba van Beieren (1401-1463). U bent weer terug in Lisse! Lisse is buiten het bollenseizoen om ook nog is het culinaire hart van de Bollenstreek. Geniet na van de fietsroute bij een van de vele horecagelegenheden. Of bezoek ons gezellig winkelcentrum of laat u verleiden tot een bezoek aan museum de Zwarte Tulp!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

91
91 (Zuid-Holland, 2161, Lisse, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

91
Jouw startpunt
Knooppunt 91
Zuid-Holland
2161 Lisse
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Heereweg
2161BH Lisse

VVV Lisse

Heereweg 219
2161 BG Lisse
0252 41 42 62
Stuur een mail

Mossenest

Salvatorhof 31
2211SP Noordwijkerhout
0252 - 37 70 42
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route"

 geplaatst op:

Heel mpoi als bloemen bloeien

Harald

op:

"Mooie route"

 geplaatst op:

Mooi door de duinen

Frank

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 138551 | Toegevoegd op 24-1-2014 | Laatst gewijzigd op 12-2-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding