Zierikzee, Nieuwerkerk en Noordgouwe

Fietsroute 138541

Aangeboden door:

4444 54

Omschrijving

Mooie vergezichten over water worden afgewisseld met het binnenland van Schouwen-Duiveland. Geen massatoerisme maar genieten van karakteristieke Zeeuwse ringdorpjes . Met een beetje geluk zie je een vleermuis, en waarschijnlijk komt u één of meer shetland pony’s tegen. Een must-see voor dierenliefhebbers dus, maar ook geïnteresseerden in cultuurhistorie zullen zich verbazen over de cultuurhistorische waarde van Schouwen-Duiveland, dat met diverse molens en een prachtig landgoederen beslist een bezoek waard is. In contrast met de rust op het platteland staat Zierikzee, een gezellige stad om op de fiets te verkennen. Zierikzee is een monumentenstad en sinds 1971 heeft de stad een beschermd stadsgezicht; Er staan maar liefst 568 monumenten. Het bekendste is de Sint-Lievensmonstertoren, die sprekend lijkt op de Sint-Romboutstoren die in Mechelen staat. Parkeer de auto bij Hotel Cafe Restaurant van der Weijde om jouw ontdekkingsreis te beginnen. Je kunt de prachtige omgeving met wel twee routes verkennen want ook route 138542 vertrekt vanaf Noordgouwe. De locatie is dus zeer geschikt voor een korte vakantie of een weekendje weg. Als je dan na de fietstocht terugkeert, kan je meteen genieten van een heerlijke warme douche voor je aan tafel gaat. In het kerkringdorp Nieuwerkerk staat de naamloze korenmolen uit 1844 stralend wit tegen de horizon te pronken, De molen bleef behouden na de vreselijke watersnood van 1953 maar heeft wel lange tijd problemen gehad door het zoute water dat in en om de molen heeft gestaan. In september 2004 werden hierom de onderste meters van de romp opnieuw gevoegd. Begin 2008 werd de potroede gerestaureerd. De molen is niet meer in bedrijf.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

94
94 (Heereweg, 4317AM, Schouwen-Duiveland, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

94
Jouw startpunt
Knooppunt 94
Heereweg
4317AM Schouwen-Duiveland
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Rust en Werk
4317MG Schouwen-Duiveland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Camping de Vierbannen

Kampeerterrein De Vier Bannen

Camping

Welkom bij Kampeerterrein De Vier Bannen. Een camping middeni...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Nieuwerkerk

Nieuwerkerk

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

F.G., Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 138541 | Toegevoegd op 24-1-2014 | Laatst gewijzigd op 6-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding