Colijnsplaat, Kortgene en Goes

Fietsroute 138539

Aangeboden door:

4396 48

Omschrijving

Geen woeste natuur in Zuid-Beveland, maar keurig aangelegde polders met strakke akkerlanden die gebruikt worden voor de landbouw en de fruitteelt. Op het schiereiland tussen de Ooster- en Westerschelde heeft men de strijd van het wassende water gewonnen en wordt het vruchtbare land dankbaar bewerkt. Bij Katse Plaat gaat de route verder over Noord-Beveland, een prachtig buitendijks getijdegebied waar je de zilte zeelucht kunt opsnuiven. Als bij eb de zandplaat bloot komt te liggen, zie je de kluut op zijn steltpootjes over het slik trippelen en zich tegoed doen aan mosselen, garnalen, wormen. Ook visdiefjes, aalscholvers en plevieren zien de zandplaat als een gezellig wegrestaurant. Omdat de Oosterschelde haar honger naar zand niet kan stillen wordt de Katse Plaat bedreigd. De Katse Plaat is onderdeel van het in totaal 370 hectare grote Nationaal Park Oosterschelde, waarin bruinvissen en zeehonden ook regelmatig worden gezien. Fotogeniek zijn de molens langs de route. De Oude Molen die je in Colijnsplaat tegenkomt is een grondzeiler uit 1727. De graanmolen heeft twee koppels maalstenen. Aan de rand van Wolphaarsdijk staat de korenmolen De Hoop te pronken. Deze stellingmolen uit 1808 is gedekt met dakleer. Oorspronkelijk was de molen een grondzeiler. Gedoe over windrechten en het rooien van een bos is de molen In 1894 deed de eigenaar besluiten om de molen 10,5 hoger op de metselen en werd zodoende een stellingmolen. De Nooit Gedacht is een korenmolen aan de Arendstraat aan de rand van Eindewege. Het in stells een ronde bakstenen stellingmolen uit 1872, gedekt met dakleer en heeft een vlucht van 21,20/21,30 meter. Het is een redelijk beeldbepalende molen die vlak bij het spoor van de Zeeuwse lijn staat. Aan één kant van de molen wordt de landschappelijke waarde echter beperkt door huizen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

48
48 (Oude Zeedijk, 4474, Goes, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

48
Jouw startpunt
Knooppunt 48
Oude Zeedijk
4474 Goes
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Kokuitsweg
4474NG Goes

VVV Wemeldinge op Camping Linda

Oostelijke Kanaalweg
4424BK Kapelle
+31 (0)113 62 12 59
Stuur een mail

goes

Stationsplein
4461HP Goes

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

In de Bakkerij

In de Bakkerij

Fietscafe

Welkom bij In de Bakkerij!!! Omdat het ook gewoon leuk is ‘In...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Oude Molen Fijnaart

De Oude Molen

Windmolen

In Colijnsplaat kun je een kijkje nemen bij De Oude Molen die ...

Meer informatie
Geen foto van De Hoop

De Hoop

Windmolen

Molen De Hoop is een korenmolen die in 1808 aan de Molendijk i...

Meer informatie
Molen Nooitgedacht Arendskerke

Nooit Gedacht

Windmolen

De molen Nooit Gedacht is een korenmolen aan de rand van Einde...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Veel weiland en weinig variatie. De boottocht met het veerpont was leuk. Weinig bankjes om even te pauzeren. Goed te doen met een e-bike met een gewone fiets is het hard trappen."

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 138539 | Toegevoegd op 24-1-2014 | Laatst gewijzigd op 19-7-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding