Ontmoet het pure genieten in de Brabantse Kempen

Fietsroute 138504

Aangeboden door:

6035 36

Omschrijving

De Brabantse Kempen (Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-de Mierden) liggen grofweg tussen Tilburg en Eindhoven in en kent een rijke historie, wat onder andere blijkt uit opgravingen en de vele grafheuvels, maar zeker ook uit de oude historische dorpskernen. De dorpen in dit gebied ademen allen hun eigen specifieke sfeer, zoals bijvoorbeeld Eersel en Oirschot met hun historische kernen, maar ook dorpskernen met een landelijke uitstraling zoals Hooge Mierde en Lage Mierde. In dit gebied liggen ook een aantal dorpen die bekendstaan als de "Acht zaligheden". De naam, een toespeling op de Bergrede, verwijst naar het "-sel" waarop de naam van deze dorpen eindigt. Het gaat om de dorpen: Duizel (vroeger: Duisel), Eersel, Hulsel, Knegsel, Netersel, Reusel, Steensel en Wintelre (Brabants: Wèntersel). Vier van deze zaligheden liggen aan de oude route (ten tijde van de Belgische opstand een belangrijke militaire route) naar België: Steensel-Eersel-Duizel-Reusel. De vier andere dorpen liggen hier net iets ten noorden van: Knegsel, Wintelre, Netersel en Hulsel. Stap halverwege de route af bij Herberg Brouwerij De Gouden Leeuw Vessem om samen te genieten van met passie gebrouwen biertjes en goede gerechten die daarbij passen. Laat je onderdompelen in de gemoedelijke sfeer. Je rijdt niet alleen door gezellige dorpjes, ook de afwisselende natuur komt ruim aan bod op deze route. Je fietst door bossen, heidevelden, statige landgoederen en natuurlijk het typische Brabantse boerenlandschap met zijn akkers en weilanden. De Brabantse Kempen is in algemene zin een aantrekkelijk toeristisch-recreatief gebied. Voor zowel actieve als passieve recreatie zijn vele voorzieningen beschikbaar. Het gebied is bij uitstek geschikt om al fietsend en wandelend te verkennen. Je kunt de fietsroute starten op elk gewenst punt. Loop één van de VVV's binnen en vind hier informatie over de bijzonderheden die je onderweg tegenkomt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TIP Reusel-De Mierden (Kerkplein, 5541 KB, Reusel, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TIP Reusel-De Mierden
Kerkplein
5541 KB Reusel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Markt
5541EA Reusel-De Mierden

Natuurpoort De Brandtoren

Burgemeester Willekenslaan 4
5541 NA Reusel
+31 (0) 49 762 03 11
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hollandershoeve

De Hollandershoeve

Fietscafe

De Hollandershoeve is een gezellige eetgelegenheid in de bosse...

Meer informatie
Geen foto van Brabantse Hei

Brabantse Hei

Fietscafe

Aan de grens van België verscholen vind je dit heerlijke boere...

Meer informatie
http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes195.png

Grandcafé-Restaurant de Gouden Leeuw

Fietscafe

Grandcafé-Restaurant de Gouden Leeuw is al sinds 1853 een vert...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 138504 | Toegevoegd op 23-1-2014 | Laatst gewijzigd op 22-1-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding