Purmerend, Volendam en Monnickendam

Fietsroute 138260

Aangeboden door:

7694 68

Omschrijving

Volendam is een dorp dat grote nationale bekendheid geniet. Je kent het ongetwijfeld van de alle bekende Nederlanders die uit het dorp komen: zanger Jan Smit, de 3J’s, het duo Nick en Simon en vele voetballers komen uit Volendam. Volendam kwam ook op minder positieve wijze in het nieuws: vele jongeren raakten zwaargewond tijdens een cafébrand in de oudejaarsnacht van 2000/2001 en het dorp raakte in opspraak toen herhaaldelijk bleek dat jongeren regelmatig harddrugs gebruikten. Het contrast met het internationale beeld kon haast niet groter zijn – de Volendamse klederdracht is zeer bekend. In promotieactiviteiten en artikelen vertegenwoordigt deze streekdracht regelmatig de “nationale” klederdracht. De authenticiteit van Volendam en alle bekendheid die het dorp heeft gekregen, maken deze fietsroute tot een tocht die je niet snel zult vergeten! De fietstocht begint bij Ton Tweewielers Fietsverhuur in Volendam. Bespaar jezelf de moeite van het meenemen van je eigen fiets en huur hier een stalen ros. Het is ook leuk om eens op een hier gehuurde tandem als team de fietstocht te maken. In Volendam staat de prachtige Kathammermolen. De Kathammer is achtkantige binnenkruier, die ook wel de Katwoudermolen wordt genoemd. Vermoedelijk werd de op windrkracht draaiende poldermolen in 1650 gebouwd. In 1896 sloeg de bliksem in de molen, waarna hij in brand vloog en grotendeels verwoest werd. Hierbij kwam de elfjarige dochter van de molenaar om het leven. Een jaar later werd de molen herbouwd en sinds een restauratie in 1986 staat dat jaartal ook op de molen. Tenslotte kom je bij het Fort Benoorden Purmerend aan. Het fort en de bijbehorende gebouwen werden tussen 1886 en 1912 gebouwd. Ook heeft dit fort dienst gedaan als gevangenis: in 1945 zaten hier verdachten en veroordeelden van samenwerking met de Duitse bezetters. In 1981 kreeg het fort een herbestemming en sindsdien worden de gebouwen gebruikt door een wijnimporteur. Wil je meer weten over de best bewaarde geheimen van Laag Holland? Surf dan naar www.laagholland.com en laat je inspireren.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Ton Tweewielers Fietsverhuur
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Ton Tweewielers Fietsverhuur
Doelland
1135AK Edam-Volendam
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Baanstraat
1135CB Edam-Volendam

VVV Edam

Damplein
1135BK Edam-Volendam
0299 31 51 25
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietsverhuur017.png

Ton Tweewielers Fietsverhuur

Fietsverhuur

Ton Tweewielers Fietsverhuur verhuurt fietsen, tandems en step...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietsverhuur017.png

Ton Tweewielers Fietsverhuur

Fietsverhuur

Ton Tweewielers Fietsverhuur verhuurt fietsen, tandems en step...

Meer informatie
Geen foto van Fort Benoorden Purmerend

Fort Benoorden Purmerend

Fort

Fort Benoorden Purmerend werd aangelegd rond het jaar 1895. In...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 138260 | Toegevoegd op 16-1-2014 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding