Rondje Lichtenvoorde

Fietsroute 138257

Aangeboden door:

5946 59

Omschrijving

Verken het schilderachtige, kleinschalige landschap dat zich kenmerkt door de sprookjesachtige doorkijkjes in een half open gebied. Het samenspel van houtwallen, heggen, boerderijen, akkers en beken geeft de omgeving wat spannends mee. Het coulisselandschap kent daarnaast vele landgoederen en kastelen die typerend zijn voor het gebied. Rondom Lichtenvoorde kijk je je ogen uit in een ongekend mooie omgeving van ons land. Het dorpje Lichtenvoorde vormt het kloppende hart van deze route. Jaarlijks worden er veel evenementen in het dorp georganiseerd. Vooral de Zwarte Cross, dat met 100.000 bezoekers aan het einde van juli het grootste betaald muziekfestival van Nederland en de grootste motorcross ter wereld is, en het bloemencorso dat op de tweede zondag van september wordt georganiseerd, zijn populair. Bijzondere vermelding verdient ook de toewijzing van de titel van de “De Groenste Gemeente van Nederland” en de tweede plek in de internationale variant van die competitie. De fietstocht begint bij Herberg De Radstake, gelegen in een spannend domein waar vroeger struikrovers de scepter zwaaiden. Deze gezellige herberg is de ideale uitvalsbasis voor fietsers, maar biedt ook huifkartochten aan. Begin je route goed met een lekker kopje koffie. Zo geef je jezelf een uitstekende start van deze ruim 57 kilometer lange fietstocht. In het buitengebied van het kerkdorpje Beltrum vind je het agrarische bedrijf van de familie Stegers. Behalve een varkensfokkerij, bestieren zij ook met verve een prachtige wijngaard. Op twee hectare worden zes verschillende rassen geteeld. Wie een bezoekje wil brengen aan de wijngaard kan een rondleiding en proeverij boeken. Vervolgens tref je Openluchtmuseum Erve Kots aan. Hier zie je hoe het boerenleven in de Achterhoek er vroeger aan toe ging. Een prachtig decor van oude boerderijen, een historische rosoliemolen en een ouderwets “brouwhoes” waar bier gebrouwen wordt maken een bezichtiging van het museum tot een authentieke ervaring. Via het kapel of kruis bij Vragender kom je bij molen Hermien aan. De achtkante houten beltmolen staat op het terrein dat vroeger bij het kasteel van Harreveld hoorde. Doordat hij op een kunstmatig aangelegde heuvel staat, zie je de prachtige molen al van veraf staan. De molen werd in 1819 gebouwd en in 1936 werd er een elektrisch gemaal in de korenmolen geplaatst. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam de molen stil te staan, maar de molen is altijd goed onderhouden geweest. Anno 2014 wordt er met een steenkoppel nog steeds gedemonstreerd hoe je veevoer maalt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Herberg de Radstake (7055 BE, Oude IJsselstreek, Gueldre, Pays-Bas)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Herberg de Radstake
7055 BE Oude IJsselstreek
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Varsseveldseweg
7135KE Oost Gelre

varsseveld

Spoorstraat
7051CE Oude IJsselstreek

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes284.png

Herberg de Radstake

Fietscafe

In het Zwarte Veen nabij de Radstake lagen vroeger struikrover...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Kapel of kruis

Kapel of kruis

Kapel of kruis

De hoeksteen van de samenleving in oude en moderne tijden zijn...

Meer informatie
Geen foto van Openluchtmuseum Erve Kots

Openluchtmuseum Erve Kots

Museum
Geen foto van Wijngaard De Beekerij

Wijngaard De Beekerij

Wijngaard
Geen foto van Hermien

Hermien

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 138257 | Toegevoegd op 16-1-2014 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding