Rondje van Burgum naar Drachten

Fietsroute 138248

Aangeboden door:

3318 29

Omschrijving

Verken de wateren van het Burgumermar, waar watersporters zich uitleven en trotse eigenaars van prachtige jachten op het water hun hart komen ophalen. Het is heerlijk fietsen rond het meer! Je kijkt er je ogen uit en de vele jachthavens zorgen voor een bruisende gezelligheid. Je wordt er getrakteerd op de mooiste uitzichten over het prachtige water.

Hoe anders is Drachten, dat in de zeventiende eeuw uit verschillende kleinere dorpjes ontstond. Het gebied was rijk aan hoogveen en dit was lange tijd één van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor het dorp. In de jaren ’50 van de twintigste eeuw groeide Drachten explosief uit tot een grotere plaats. Een belangrijke oorzaak was het feit dat multinational Philips hier vestigde. De fabriek, waar veertien medewerkers mochten werken, werd in 1950 in mei geopend. Nog altijd maakt de plant van het bedrijf in Drachten hier zijn wereldberoemde scheerapparaten. Op basis van de grootte, in industrie, openbare voorzieningen en economische waarde kan Drachten als een volwaardige stad gezien worden, maar de plaats heeft nooit stadsrechten gekregen.

In Drachten aangekomen zie je de watertoren al van veraf staan. Het logge, grijze gebouw werd in 1959 gebouwd. Het ontwerp werd gemaakt door architect J.J.M. Vegter, die de toren van twee waterreservoirs voorzag. In totaal kan de 42 meter hoge watertoren 1500 kubieke meter water opslaan.

Bij Watersportbedrijf De Lits zie je prachtige boten voor anker liggen. Ze komen en gaan vanaf de steigers van de gezellige jachthaven. Je kunt hier ook boten bekijken die te koop zijn of gewoon een eindje over de kade wandelen om een goed gevoel te krijgen van wat er in de jachthaven leeft.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Solcamastraat, 9262MZ, Suameer, Friesland, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Suameer
Solcamastraat
9262MZ Suameer
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Suameer

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Molen De Hoop in Sumar

De Hoop

Windmolen

Deze houten achtkant werd in 1867 geplaatst als vervanger van ...

Meer informatie
Geen foto van Watertoren

Watertoren

Watertoren

Torenachtig gebouw met bovenin een waterreservoir of watertank

Meer informatie
Geen foto van Watersportbedrijf De Lits

Watersportbedrijf De Lits

Jachthaven

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 138248 | Toegevoegd op 16-1-2014 | Laatst gewijzigd op 6-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding