Rondje Ameland voor smulpapen

Fietsroute 138066

Aangeboden door:

9895 120

Omschrijving

Zin in de beste appetizers van Ameland? Fiets gewoon je neus achterna en laat de smaakpapillen het werk doen tijdens een rondje ‘Amelands product’. Toeren langs eerlijke kost van eigen bodem. Verrassende producten met een streepje voor. Kom ook happen én trappen! Stap op de pedalen voor een smakelijk en stoer dagje uit. Sportief bezig zijn op je favoriete Waddeneiland en onderweg genieten van al ‘t lekkers dat Ameland te bieden heeft. Van Oost naar West, met een pitstop in alle dorpen. Geniet van onvervalste Galgesloothoning of kweekforel van de Kooiweg. Proef die bekroonde worst uit Buren eens, prak een piepertje van Ballumer bodem, drink bier van Amelander gerst en hop. Besmeer ’n sneetje brood waar behalve tarwe ook een extra onsje liefde in gestopt is. Lekker Ameland. Het eiland grossiert in authentieke producten. Officieel ‘Amelands product’, een keurmerk voor streekeigen goed. Ambachtelijke smaken. Die hebben we hier van nature al in huis. Met dank aan de zilte weiden, de zeelucht. Zoiets proef je. Een lik grove mosterd op een plak polderkaas. Licht gezouten scharrellam en geurend roggebrood, maalvers van de molen. Wat een smaaksensatie. Neem een maaltje mee naar huis. Souvenirs voor smulpapen. Je trapt af bij de veerboot of het VVV-kantoor in Nes en fietst langs de Waddenzee, door de dorpen en duinen langs de diverse Amelandse producten. Naast een bezoek aan de Mosterdmolen is een beklimming van de vuurtoren ook heel bijzonder. Het resultaat is een schitterend uitzicht over het eiland! Check voor vertrek nog even de openingstijden van alle deelnemende bedrijven op: www.vvvameland.nl of www.amelandsprodukt.nl Smakelijke tocht!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Smitteweg, 9162EC Ameland, Friesland, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Ameland
Smitteweg
9162EC Ameland
Plan route naar startpunt

Parkeerterrein Ballumerbos

Verbindingsweg
Ameland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Verwachting

Verwachting

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Bornrif-Ameland

Vuurtoren Bornrif

Vuurtoren

Toren die werd gebouwd in de buurt van kliffen, of direct erop...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 138066 | Toegevoegd op 9-1-2014 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding