Beleef het grensland met de Handelsweg

Fietsroute 138049

Aangeboden door:

4947 41

Omschrijving

De oude Handelsweg tussen het Duitse Bad Benthem, Losser en Oldenzaal vormt een mooie route voor nieuwsgierige fietsers die graag iets van de wereld zien. Je volgt tijdens deze tocht de weg die handelaren en arbeiders vroeger aflegden. Deze Tödden, hannekemaaiers of kiepenkearls liepen honderden kilometers langs deze weg met zware manden op hun rug, op zoek naar verdiensten.

Afwisselende landschappen
Stap op je fiets en volg de eeuwenoude sporen op deze grensoverschrijdende Handelsweg. Onderweg kun je genieten van de prachtige landschappen van Nationaal Landschap Noordoost Twente, de Oostelijke stuwwal en de Grafschaft Bentheim. Verder maak je gezellige met de sfeervolle plaatsen Bad Bentheim, Losser en Oldenzaal. In Losser kun je allerlei bezienswaardigheden bekijken die je even mee terug nemen in de tijd, zoals het klompenmuseum. Even verderop in Oldenzaal vind je ook genoeg moois om te bewonderen. Deze oorspronkelijke Hanzestad staat vol met monumentale gebouwen.

De grens over
Vanuit Oldenzaal fiets je verder door het natuurgebied Lutterzand naar de Duitse grens. Het laatste gedeelte van de route loopt door Duitsland terug naar het punt waar je ook gestart bent met je tocht in de buurt van Bad Bentheim. Deze stad staat voornamelijk bekend om Kasteel Bentheim, een prachtig bouwwerk van zandsteen.

Historisch Museum Paltehuis
In Oldenzaal kun je een kijkje nemen in het Historisch Museum Paltehuis om jezelf onder te dompelen in de geschiedenis. Hier zijn verschillende kamers ingericht met oude meubels en voorwerpen om een huis uit de 18e eeuw na te maken. Het museum is gevestigd in een historische Patriciërshuis.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Euregio

Wordt grenzeloos verliefd op de natuur in de grensstreken van Nederland en Duitsland; dat is al sinds 1958 de doelstelling van EUREGIO. Maar liefst 129 Duitse en Nederlandse gemeenten werken samen om het Nederlands-Duitse grensgebied te stimuleren. Euregio biedt je dan ook mooie grensoverschrijdende fietsroutes aan, heel bijzonder!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt
Zum Ferienpark
48455 Benthem
Plan route naar startpunt

Plan

Gut Langen
48455 Benthem

Bad Bentheim

Am Bahndamm
48455 Benthem

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Landhuis De Haer

Landhuis De Haer

Landhuis

Villa de Haer is een blokvormig gebouw met eclectisch vormen: ...

Meer informatie
Geen foto van Historisch Museum Palthehuis

Historisch Museum Palthehuis

Museum

Dit museum is gevestigd in een Patriciërshuis uit de 17e eeuw....

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 138049 | Toegevoegd op 9-1-2014 | Laatst gewijzigd op 16-2-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding