Een bezoek aan Gorinchem

Fietsroute 137937

Aangeboden door:

4118 65

Omschrijving

Je fietst door de uitgestrekte velden van de Alblasserwaard. Dit veenweidegebied bestaat voornamelijk uit weilanden op veengrond en wordt doorkruist door talloze slootjes.

In Gorinchem, of Gorkum, is de geschiedenis overal zichtbaar. In deze vroegere koopmans- en garnizoensstad, ooit een bruisend centrum van visserij, markten en handel, is het stratenpatroon uit de 15e en 16e eeuw onveranderd. De 16e-eeuwse stadswallen zijn bewaard gebleven. In deze vestingstad van de Hollandse Waterlinie vind je talloze monumentale panden en historische verdedigingswerken.

Je maakt in Gorinchem een kort uitstapje naar fietsknooppunt 50 om even te genieten van de haven van Gorkum. Daarna vervolg je je weg langs de oevers van de rivier de Waal.

Fort Vuren werd in 1844 gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is een van de vele pareltjes in de Nederlandse militaire geschiedenis die de moeite van het bezoeken waard zijn. Tegenwoordig kun je er comfortabel overnachten. Maar het fort blijkt niet alleen voor mensen aantrekkelijk: de toren is in de winter gesloten om een kleine kolonie vleermuizen rust te gunnen bij het overwinteren.

Bij Spijk neem je het pontje over de Linge. Het is misschien handig om wat klein geld bij de hand te houden voor de overtocht. Je vervolgt je weg door het open polderland van de Alblasserwaard om uiteindelijk weer terug te keren bij je startpunt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum (Burgemeester Sloblaan, 4231AA, Vijfheerenlanden, Utrecht, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
Burgemeester Sloblaan
4231AA Vijfheerenlanden
Plan route naar startpunt

Drinkwatertappunt Oasen (Vijfheerenlanden)

Raadhuisplein
4231BZ Vijfheerenlanden

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://fietsknooppunt.routeplanner.nl/html/PictureBase/42-Fort-Vuren.png

Fort Vuren

Fort

Fort Vuren is één van de gezelligste forten van de Nieuwe Holl...

Meer informatie
Geen foto van Ijsboerderij de Oude Schuur

Ijsboerderij de Oude Schuur

IJssalon

In Vuren, vlakbij het Lingebos, vind je IJsboerderij De Oude S...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Gemna

op:

"Zeer mooi landelijk"

 geplaatst op:

05-05-2016 Bij het startpunt een heerlijke Kop koffie drinken en de mogelijkheid om naar het toilet te gaan, daarna op de fiets een mooie route te gaan beleven ( was prachtig weer) het fietspontje Rietveld - Spijk was voor ons een belevenis geen grote overtocht maar wel bijzonder. En je kon daar heerlijke koffie en koek nuttigen. Daarna de route vervolgen richting Gorinchem en Vuren ( Fort Vuren) een aanrader een gezellige tussenstop met koffie of een broodje gezond Toilet aanwezig, Daarna de route vervolgen langs de Merwede een zeer mooie route richting Gorinchem, in deze stad een gezellige sfeer hangt hier op de markt heerlijk op een terras een glas wijn gedronken. De route weer vervolgen een heel stuk langs het Merwedekanaal heerlijk hoor gewoon genieten door het plaatsje Hoogblokland en zo richting het eindpunt waar we begonnen zijn. Al met al een zeer mooie route een aanrader voor iedereen en zeker voor beginners PS. soms staan de bordjes in het gras Bij Arkel knooppunt 37 blijven volgen DUS OP DE SLUISWEG BLIJVEN FIETSEN deze weg ga je net buiten Arkel .

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 137937 | Toegevoegd op 4-1-2014 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding