Parkstad op z'n mooist

Fietsroute 137870

Aangeboden door:

5512 102

Omschrijving

Je fietst over landgoed Strijthagen. Dit adellijke landgoed is geheel in tact gebleven. Kasteel Strijthagen werd in de 18e eeuw gebouwd. In de uitgestrekte groene parken vind je ook een stuwvijver, gevoed door de Stijthagerbeek, en een watermolen.

Tussen fietsknooppunten 44 en 43 maak je een klein uitstapje naar kasteel s -Heeren Anstel. Het kasteel ligt in het dal van het riviertje de Anstel. Het dateert uit de 14e eeuw en doet nu dienst als klooster. Van het oorspronkelijke kasteel zijn nog twee bakstenen gebouwen zichtbaar, aan weerszijden van het voorplein. Ook zie je er nog de oude boogbrug, sporen van een gracht en een kelder met gewelfkappen tussen gordelbogen van baksteen.

Je fietst langs kasteel Ehrenstein. Het oorspronkelijke kasteel was gebouwd in de eerste helft van de 14e eeuw, maar werd in 1708 door brand verwoest. Het huidige gebouw met kapel en hoektorens dateert uit 1722. Er liggen een slotgracht om het kasteel en een barokke tuin met vijverpartijen en fonteinen. Het kasteel heeft nu een horecabestemming.

Je steekt de grens met Duitsland over. Dit uitstapje naar onze Oosterburen duurt niet lang, want bij Rimburg fiets je Nederland weer binnen.

Je pakt een bosrijk stuk van de Brunssumerheide mee. Dit productiebos wordt langzaam omgevormd naar een natuurlijker bos. Je kunt er de specht op de stammen van de bomen horen roffelen. Verderop in het gebied kleurt in augustus de uitgestrekte heide adembenemend pimpelpaars.

Het indrukwekkende Kasteel Hoensbroek of Kasteel Gebrook is een van de grootste kastelen van Nederland. Het oudste gedeelte is gebouwd in 1360. De voorganger van dat kasteel, een motteburcht, stamde al uit 1225. In de enorme burcht met zijn 67 zalen, vertrekken en ruimtes is nu een kasteelmuseum gevestigd. Er is van alles te zien en te beleven voor jong en oud.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

50
50 (Kaldebornweg, 6416HD, Heerlen, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

50
Jouw startpunt
Knooppunt 50
Kaldebornweg
6416HD Heerlen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Stadionbaan
6416CH Heerlen

Watertap: gratis water voor onderweg

Overstehofweg
6372 VG Landgraaf

VVV Heerlen

Bongerd
6411KV Heerlen
043 609 85 18
Stuur een mail

Oplaadpunt

Overstehofweg
6372VG Landgraaf

heerlen

Stationsplein
6411NE Heerlen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

D'r Binneplei/Boerderijwinkel Groote

Boerderijterras D’r Binneplei en boerderijwinkel Grooten

Fietscafe

Welkom bij Boerderijterras D’r Binneplei & Boerderijwinkel Gr...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van s -Heeren Anstel

s -Heeren Anstel

Kasteel

Zelfstandig versterkt bouwwerk uit de middeleeuwen dat in die ...

Meer informatie
Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek

Kasteel

Het oudste, grootste en misschien wel mooiste kasteel van Nede...

Meer informatie
Kerkrade - Erenstein

Erenstein

Kasteel

Het eenvoudige slot dateert uit de 14e eeuw. Thans gerestauree...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Ingmar

op:

"Beetje door elkaar heen ben drie keer op de zelfde plek gekomen maar op zicht een leuk rondje"

 geplaatst op:

Beter op tijd zeggen waar je heen moet

Joop, Limburg

op:

"Parkstad"

 geplaatst op:

Hele mooie route

"Gedeelte dat wij gefietst hebben was zeer mooi."

 geplaatst op:

Wij hebben 2e pinksterdag 2020 de route getracht te fietsen, dit is helaas niet helemaal gelukt. Als startpunt hadden wij knooppunt 91 gekozen en de knooppunten niet uitgeprint maar overgenomen van de site. En dan gaat he hopeloos fout. Knooppunt 27 staat niet met bordjes aangegeven en dus op de gok 34 aangehouden. Dan kom je weer op de route naar 24. Bij 25 aangekomen gaat het helemaal verkeerd want op het route info bord staat geen knooppunt 50 aangegeven. Om van 25 naar 50 te komen, moet je via 55,54,53,101 en 51 naar 50. Omdat 50 op geen enkel info bord te vinden is ga je op de gok verder. Bij 101 hebben wij de moed opgegeven en zijn toen dwars door Heerlen gefietst om bij 35 de route gedeeltelijk weer op te pakken. Maar dan fiets je de route tegen gesteld en mis je 36,40 en 108. Halverwege onze tocht naar 108 zijn wij omgekeerd en hebben de route bij 79 weer opgepikt om zo via 74,33,62 en 63 bij 30 uit te komen. Toen via 75 terug naar ons startpunt 91. Totale afstand geen 62,24 km maar 50 km.

"Mooi"

 geplaatst op:

Veel caruatie

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 137870 | Toegevoegd op 31-12-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding