Scheveningen en het Haagse Binnenhof

Fietsroute 137861

Aangeboden door:

6831 109

Omschrijving

Deze route voert je naar het Scheveningse strand en de historische gebouwen op het Haagse Binnenhof.

Je begint je rit vanuit Zoetermeer met een klein stukje door recreatiegebied Buytenpark en een fris stukje fietsen door de Zuid-Hollandse polders. Er wachten je nog meer waterrijke vergezichten als je tussen Recreatiegebied Vlietland en de Vogelplas Starrevaart door fietst. De vogelplas is in de jaren '90 van de vorige eeuw speciaal voor vogels aangelegd. De waterplas heeft ondiepe delen, slikranden en rietmoeras langs de oevers en er is een vogelkijkhut.

Kasteel Duivenvoorde wordt al in 1226 vermeld in documenten. Het is een van de weinige Nederlandse kastelen dat nooit is verkocht, maar altijd door vererving is overgegaan. Bezoekers kunnen er een wandelkaart kopen om het
park Duivenvoorde te bezoeken. In de Essen- en Eikenbossen komen zeldzame planten en stinsenplanten voor. Zo kun je er de Italiaanse aronskelk, voorjaarshelmbloem, sneeuwklokje, gele dovenetel en wilde hyacinth aantreffen. Ook het lelietje van dalen pronkt er met zijn klokjes en vogels komen af op de aalbes en kruisbes.

Kasteel Ter Horst maakt deel van Landgoed de Horsten. Het oorspronkelijke kasteel bestaat niet meer. Het statige pand dat je er nu aantreft, werd rond 1635 verbouwd tot een groots buitenhuis in Hollandse renaissancestijl, omgeven door een geometrisch aangelegd park met een koetshuis en een oranjerie. Prins Frederik voltooide in 1876 de herbouw als neogotisch jachthuis. Een deel van landgoed De Horsten is opengesteld voor publiek.

De duinen van Wassenaar voorzien een groot deel van de Randstad van drinkwater. Maar ook als natuurgebied zijn de duinen Meijendel de moeite waard. In het voorjaar bloeien er meidoorns en in de herfst zie je er volop paddenstoelen. Als de avond valt, komen reeën tevoorschijn. Meijendel behoort tot de top tien van de meest vogelrijke natuurgebieden van Nederland en nergens anders komen zoveel nachtegalen voor.

In Scheveningen fiets je een heerlijk stuk langs de zee en de haven, waarna je naar onze politieke hoofdstad rijdt om een kijkje te nemen op het Haagse Binnenhof. Dit indrukwekkende gebouwencomplex in het hart van Den Haag is al eeuwenlang het centrum van de Hollandse en Nederlandse politiek. Je vindt er de bekende Ridderzaal en Trêveszaal, de hofkapel, de fontein, de vergaderkamer van de Eerste Kamer en natuurlijk Het Torentje. Het terrein van het Binnenhof en het Buitenhof zijn lange tijd ommuurd geweest. Een aantal van die elegante poorten vind je er nog steeds.

Tussen Den Haag en Zoetermeer pak je nog een paar stukjes heerlijk groen mee. Je fietst door recreatiegebied De Dobbeplas en De Balij: een jong bos als ‘groene long’ tussen Zoetermeer en Delft.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Camping De Drie Morgen (Leidschendamseweg, 2716 MA, Zoetermeer, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Camping De Drie Morgen
Leidschendamseweg
2716 MA Zoetermeer
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Heuvelweg
2716RC Zoetermeer

Schelpenhof

Hartschelpsingel 22
2492SP Den Haag
070 - 444 22 44
Stuur een mail

leidschenveen

Laan van Leidschenveen
2493CT Den Haag

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Camping De Drie Morgen

Camping De Drie Morgen

Camping

Camping De Drie Morgen is gevestigd op een boerderij met boerd...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Binnenhof

Binnenhof

Kasteel

Graaf Floris IV van Holland kocht in 1229 een hof van een Vrou...

Meer informatie
Geen foto van Kasteel Ter Horst

Kasteel Ter Horst

Kasteel

Het kasteel Ter Horst werd omstreeks 1200 gesticht door Philip...

Meer informatie
Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde

Kasteel

Hier is zilverwerk van de Zilverfabriek te zien. Duivenvoorde ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Niet zonder navigatie"

 geplaatst op:

Leuke route, afwisselend, maar ga niet zonder navigatie want de route staat of niet goed of het staat helemaal niet aangegeven vandaar maar 3 sterren

"Top"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 137861 | Toegevoegd op 31-12-2013 | Laatst gewijzigd op 27-10-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding