Nationaal Park de Hoge Veluwe: Hoenderloo en Otterlo

Fietsroute 137727

Aangeboden door:

27607 202

Omschrijving

Deze route voert over Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het park is uniek om zijn vele verschillende landschappen, van dennenbossen, loofbossen, gemengde bossen en een jeneverbessenbos tot uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en vennen en plassen. Je hebt er altijd kans op een ontmoeting met groot wild: in de late namiddag en avond kun je edelherten, reeën, moeflons, en wilde zwijnen waarnemen. Er fladderen zeldzame parelmoervlinders en je hoort er de roep van de blauwe kiekendief en de klapekster. In het park leven meer dan honderd soorten die op de Rode Lijst van bedreigde soorten voorkomen, zoals de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang. Tussen Hoenderloo en Otterlo vind je het statige Jachtslot Sint Hubertus, gebouwd tussen 1816 en 1920. Dit voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, stichters van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, is zeker een bezoekje waard. Het slot is ontworpen door architect H.P. Berlage, inclusief het interieur en de meubels. Dieren voeren is nergens in het park toegestaan, behalve bij het jachtslot: hier zwemmen grote karpers in de vijvers. Je fietst over het Otterlose Zand. Het kost veel moeite om heide en zandverstuivingen open te houden. Toch doet het park die moeite graag: deze landschappen zijn typisch voor de Hoge Veluwe en er komen bijzondere dieren en planten voor. In Otterlo kun je even de benen strekken bij Bezoekerscentrum Nationaal Park de Hoge Veluwe. In het Bezoekerscentrum komt je alles te weten over natuur, landschap, wild, cultuur en historie van De Hoge Veluwe. In de nachtzaal ervaar je hoe indrukwekkend de natuur bij zonsopgang en zonsondergang is. Er zijn natuurfilms te zien, ook voor kinderen, er zijn regelmatig exposities en in de parkwinkel vind je voor elk wat wils.

Let op: Je dient entree te betalen op deze route om het Nationaal Park De Hoge Veluwe in te kunnen. Hier vind je daar meer informatie over.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Woeste Hoefweg, 7351TP, Apeldoorn, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Woeste Hoefweg
7351TP Apeldoorn
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Bezoekerscentrum Nationaal Park de Hoge Veluwe

Bezoekerscentrum Nationaal Park de Hoge Veluwe

Museum
Jachthuis St. Hubertus

Jachthuis St. Hubertus

Landhuis

In het noorden van het Park vindt je Jachthuis Sint Hubertus, ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Route gaat door het park waar een prijskaartje van 9.95 op hangt. Je komt niet langs het ontmoetingscentrum en op het park is een klein deel vd route enkel geschikt voor een mountainbikr"

 geplaatst op:

Zie boven

"Fietsroute is leuk"

 geplaatst op:

Leuke route alleen jammer dat de route app zo slecht werkt

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 137727 | Toegevoegd op 23-12-2013 | Laatst gewijzigd op 5-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding